I går aftes skete der noget helt usædvanligt, da FaZe tabte deres tredje kamp i træk i IEM Rio Majoren, og verdens bedste hold er derfor helt ude af Majoren nu. Vi har derfor taget et kig på de tre kampe for at forstå, hvordan verdens bedste hold ikke længere er at finde i den største turnering.

FaZe mod Cloud9 var altid en 50-50

FaZes åbningskamp i Majoren var mod Cloud9, som længe har været et hold alle burde frygte. Ligesom FaZe består dette mandskab af unge talenter, som til enhver tid kan overraske de bedste hold. Netop dette var også tilfældet mod FaZe, da Cloud9 vandt dette opgør i starten af Legends Stage.

Kampen var fra start en 50-50 i forhold til hvem, der ville løbe med sejren. Vi fik også at se i kampen, at det virkelig var marginalerne, som skulle afgøre det, da Cloud9 vandt Overpass 16-14. Samtidig præsterede alle fra FaZe som forventet, hvor der i ny og næ skete individuelle fejl, og det var netop dette som gjorde, at Cloud9 løb med sejren i sidste ende.

Opgøret mod Vitality burde ikke være muligt

Først spillede verdens nummer ét mod verdens nummer fem. Imens de spillede, mødtes verdens nummer to mod verdens nummer fire, og da Na'Vi besejrede Vitality, kunne vi se frem til et opgør mellem FaZe og Vitality, som netop er verdens nummer ét og to. Disse top-tier opgør burde næsten ikke kunne lade sig gøre så ofte i gruppespillet til en Major. At FaZe netop skulle møde et andet hold i den situation gjorde selvfølgelig, at ét af de to hold ville ende på 0-2 herefter, som i den grad også ville være skuffende for begge hold.

Opgøret i sig selv var dog en virkelig kort affære, da ZywOo og Magisk smækkede FaZe så hårdt, at Vitality vandt Inferno 16-6. Her var FaZe-spillerne ingen steder at finde på serveren, og især rain så ud til at have problemer, da han sluttede kampen med kun fire kills. Vitality var med andre ord et langt bedre hold, og de fortjente derfor også at vinde opgøret.

Nederlaget til BNE burde aldrig ske

Man kan sagtens diskutere, at opgørene mellem Cloud9 og Vitality ikke er de største tab for FaZe, da disse to hold netop er blandt verdens bedste. Det er dog nederlaget til Bad News Eagles, som aldrig burde kunne ske, da FaZe består af langt flere individuelle bedre spillere, mere erfaring og en ingame leader med virkelig mange års erfaring.

Opgøret blev afgjort på tre maps, hvor det første, Nuke, gik til Bad News Eagles med scoren 19-16, hvorefter FaZe sikrede sig Nuke 16-8. Det sidste map, Mirage, var dog virkelig en neglebider, da det skulle afgøres i anden runde af overtid, hvor Bad News Eagles sikrede sig mappet 22-20. Det gjorde de på trods af, at FaZe flere gange var én runde fra at vinde hele kampen - både i ordinær tid og i overtid. Det var i disse situationer, at FaZes erfaring burde træde ind og vise, at de er holdet, som burde gå videre til næste Swiss-runde, men det var ikke tilfældet denne gang.

Majoren fortsætter i dag klokken 15:00, hvor der igen skal spilles om pladser videre til slutspillet, mens der i de andre opgør skal kæmpes om overlevelse.