Astralis er nede på fire faste spillere efter, at organisationen og k0nfig gik hvert til sit. Det betyder dermed, at der er plads til en ny spiller på holdet. Vi har derfor kigget på tre spillere, som ville passe ind i rollen.

Hvis Astralis forbliver dansk: TeSeS

Kigger vi på danske spillere, så er der især én spiller, som ville passe perfekt ind i rollen. 21-årige TeSeS spiller i øjeblikket i Heroic, hvor det i også går godt, da holdet blandt andet har sikret sig en plads i Majoren. TeSeS' individuelle spil har også været imponerende, og samtidig spiller han som entry-fragger, hvilket k0nfig også gjorde.

I forhold til kontrakter ved vi, at CadiaN og stavn for nyligt har skrevet nye kontrakter med Heroic, men hvad TeSeS' aftaler lyder på er uvist. Derudover kommer det også an på, om den 21-årige spiller overhovedet har interesse i at være en del af Astralis, og om der kan aftales en pris mellem organisationerne.

Kigger vi internationalt: jkaem

De fleste topspillere på internationalt plan er i øjeblikket at finde på hold, som præsterer bedre end Astralis. Her snakker vi især om FaZe, G2 og MOUZ, og de spillere passer nødvendigvis heller ikke særligt godt ind i Astralis. En international spiller der derimod gør det er 28-årige jkaem fra Apeks, som ligesom k0nfig leverer massere af impact i sine kampe. Samtidig er sprogbarrieren mellem dansk og norsk ikke det værste, så hvis Astralis overvejer at gå internationalt ville han være en god kandidat.

Idéen om at se Astralis gå internationalt bringer dog andre problemer i forhold til branding. Astralis er velkendt for at være et dansk hold, og med en norsk spiller på holdet, kan Astralis miste titlen som "det danske tophold" tiil Heroic. Vii forventer også selv, at Astralis fortsætter med at bestå af danske spillere.

Hvad med device?

Den tidligere Astralis- og NiP-spiller, device, har også været rygtet til at skulle vende tilbage til den røde stjerne. I øjeblikket lyder rygterne på, at det kun er et spørgsmål om pris mellem de forskellige organisationer, som har vist interesse for device. Det er også rygtet, at NiP ønsker $600,000 (4,58 millioner kroner) for device, hvilket er et stort dyk i lommen selv for de største organisationer.

Et andet problem med at tilføje device som den femte spiller er, at Astralis dermed vil stå med to AWP-spillere i form af device og Farlig. Man kunne derfor godt forvente, at Farlig forsøger at overtage k0nfigs rolle som entry-fragger, men det er også en markant ændring at skulle påtage sig, og det er derfor ikke sikkert, at det lykkedes den 23-årige dansker.

Andre potentielle kandidater

Der er massere af talenter at hente af i Danmark, og derfor rigelig af mulighed for Astralis at vælge imellem. Blandt disse ser vi også, at niko, refrezh eller aizy kunne træde ind på holdet. To af de tre spillere har dog ikke været aktive i lang tid, så skulle man vælge mellem disse tre er det helt klart refrezh, som forventes at have den bedste form i øjeblikket.

Det bliver ikke let for Astralis at erstatte k0nfig, da han på papir var en Astralis' absolut bedste spillere, og i den grad havde høj impact på spillet. Typisk krævede en Astralis-sejr, at k0nfig viste sit A-game frem, og de står derfor uden en vigtig nøglespiller for at sikre sig selv succes i fremtiden.