Sådan skaber du det bedste gamingmiljø

Når du skal i gang med dit yndlingsspil, så er der mange forskellige faktorer, der spiller ind, hvis du skal kunne nyde det fuldt ud. Det er mere end blot selve spillet og evt. den computer, du spiller på. I denne artikel har vi fokus på de andre ting, der skal være styr på, så du bare kan nyde spillet uden forstyrrelser, ubehag eller deciderede smerter.

En god gamingstol

Når man sidder ned længe ad gangen, så er det vigtigt at man har en god stol at sidde i. Heldigvis findes der er et kæmpe marked for lige netop gamingstole, så det er i hvert fald ikke svært at finde en stol. Det handler dog om at finde den helt rigtige stol. Her skal du især kigge på pasform og justerbarhed. Udseende er anden prioritet. Det første du skal sikre dig er, at stolens siddehøjde, sædedybde og -bredde samt ryglænshøjde og -bredde passer til din krop, og det er altså nemmest at finde ud af ved at prøve stolen, inden du køber den. For det andet er det en god idé at gå efter en stol med mange justeringsmuligheder, så du kan tilpasse den til dine behov. Sidst men ikke mindst spiller udseendet selvfølgelig også ind, men det er absolut sidste punkt på listen. Den skal først og fremmest være behagelig at sidde i.

Behagelig varme

Når du skal have hurtig på aftrækkeren, så dur det ikke at du spiller i et koldt rum. Billedet af en gamer er måske lidt at man sidder i et koldt og mørkt lokale, men det er faktisk slet ikke godt, hvis du ikke har en god varme i rummet, især her til vinter. Det kan nemlig være meget svært at holde fokus på spillet, når man sidder og fryser – og så er det også meget svært at være klar på aftrækkeren og have reaktionsevnen på sit bedste, når man har stive, kolde fingre. Når det handler om opvarmning, kan vi anbefale elgulvvarme, som giver en hurtig, jævn og behagelig varme i rummet. Det er også nemt at lægge, f.eks. ovenpå et eksisterende gulv med enten varmemåtter eller varmekabler.

Et godt headset

Nogle gamere investerer meget i selve computeren og input-enheder som f.eks. mus og tastatur, men ikke i f.eks. headset eller højtalere. Gaming handler dog ikke kun om at flytte musen, bruge tastaturet og holde fokus på den visuelle del af spillet. Der skal også fokuseres på den auditive del af spillet, og der er altså ingen bedre måde end via et gaming headset. Nogle glemmer f.eks. at der i mange spil er fokus på reaktionstid – og her er det altså både de visuelle og de auditive sanser, der kan hjælpe dig med disse reaktionstider. Du kan nemlig så høre, hvilken retning de forskellige lyde kommer fra. Det er altså en kæmpe fordel, hvis du både har et godt billede og en god lyd, når du gamer.

En god, stor musemåtte

Det kan måske for nogle lyde underligt, men en god, stor musemåtte kan faktisk hjælpe dig i spillet. Det gør det nemlig muligt for dig at spille med lav følsomhed på musen og har god plads til at bevæge musen uden at den kører ned og kanten på musemåtten og forstyrrer dig. Lav følsomhed gør dit spil meget mere præcist, og det er altså en god løsning, hvis du er glad for skydespil.