​ Sådan finder du den rette gamingstol

Når man sidder ned i mange timer ad gangen, er det vigtigt, at man har en god stol. Hvis man sidder i en ubehagelig stol, kan man nemlig få ondt i ryggen, i lænden og endda skuldrene. Det er lige netop derfor det er så vigtigt at investere i en god gamerstol. Men hvad skal man så lige kigge efter?

Det kan være meget svært at vælge den helt rette gamerstol, især fordi de umiddelbart ligner hinanden ret meget. Der er dog nogle enkelte ting, du skal være opmærksom på, når du er på jagt efter en ny gamerstol, nemlig pasform, justerbarhed, materiale og vægtkapacitet.

Pasform

Der findes ikke én gamerstol, der passer til alle, og det er primært fordi vi alle har forskellige kropstyper. Hvis du derfor gerne vil finde den rette stol, er der tre ting, du skal være opmærksom på. Det er stolens siddehøjde, sædedybde og -bredde samt ryglænshøjde og -bredde:

Siddehøjde

Stolens siddehøjde skal passe til dit skrivebord og længden på dine ben. De fleste stoles siddehøjde kan indstilles i et interval på 10 cm, så du behøver ikke lægge alt for meget vægt på lige netop dette. Hvis du er meget høj, bør du dog gå efter en gamerstol med en minimumshøjde på 50 cm, imens du hvis du ikke er særlig høj bør gå efter en minimumshøjde på 45 cm.

Sædets dybde og bredde

Stolen må ikke være for smal – ellers generer den dine hofter og lår. Hvis du gerne vil være sikker på at finde en gamerstol, der er bred nok, kan du måle bredden på en stol du allerede har derhjemme, som du sidder godt på.

Ryglænets højde og bredde

Nogle foretrækker en høj ryg, imens andre foretrækker en lav ryg, men den bedste løsning kommer faktisk an på din egen højde. Hvis du er rigtig høj, bør du gå efter et højt ryglæn (f.eks. 85 cm), hvorimod hvis du ikke er så høj, bør du gå efter en stol med et lavere ryglæn (f.eks. 71 cm).

Justeringsmuligheder

Det er altid en god idé at vælge en gamerstol med mange justeringsmuligheder, så du kan tilpasse den til lige netop dine behov. Justeringsmulighederne hænger dog ofte sammen med prisen. I den lave prisklasse får du kun ganske få justeringsmuligheder. Her er armlænene og ryglænet som regel faste. I den mellem prisklasse er der lidt flere justeringsmuligheder, f.eks. vil du her ofte kunne justere armlænenes vinkel og højde eller lægge ryglænet tilbage. Mange gamerstole i denne prisklasse har desuden også ofte nakke- og lændepuder, som kan øge komforten. I den høje prisklasse får du flest mulige justeringsmuligheder. Her vil du bl.a. kunne indstille armlænene på forskellige måder og lægge ryglænet ned i vandret position.

Materiale

Når det kommer til materiale, er det faktisk bare din personlige præference, der tæller. Her kan du primært vælge mellem kunstlæder og stof, som hver har deres fordele og ulemper.

Et godt tip

Du kan finde en del gamerstole på nettet, som lever op til dine krav, både i forhold til materiale, pasform og justeringsmuligheder – men du kan ikke vide dig sikker på at det er den rette stol, før du har siddet i den. Find derfor en forhandler, hvor du kan få lov til at prøvesidde stolen, inden du køber den – eller sørg for, at der er mulighed for enten gratis eller nem retur, når du køber på nettet.

Nu ved du, hvordan du finder den rette gamerstol, så er det bare med at få den hjem. Hvis du allerede har fået skader eller smerter af din nuværende kontorstol, anbefaler vi, at du tager et smut til massage i København. Det kan afhjælpe alle slags skader og hjælpe dig med at komme ovenpå igen, så du slipper af med smerter, inden din nye stol kommer hjem.