OBS: Denne artikel er ikke sponsoreret og indgår ikke i en affiliate-aftale med de bookmakers, som fremstår i artiklen. Alle tal for de forskellige odds er sidst indhentet klokken 10:30.

I dag færdigspilles gruppe C i ESL Pro League Season 16. Alle tre opgør igangsættes klokken 19:30, og blandt kampene skal Astralis og Heroic dyste for tredje gang i år.

Det er aldrig nemt at spå, hvem der vinder et opgør som dette. Der er mange faktorer, som spiller ind, heriblandt statistikker, hvor længe et hold har været sammen, map pool osv. Vi forsøger alligevel her at give jer et indblik i, hvem favoritterne i aftenens opgør kunne være.

Bookmakerne ser Heroic som (lille) favoritter

Det kommer ikke som en overraskelse, at bookmakerne ligger meget op ad hinanden i dette opgør, da det virkelig er en 50-50 kamp. Hvis man kigger på Danske Spil's odds for opgøret, så er Heroic favoritterne, da de giver 1,70 i odds, mens Astralis giver 2,15. Hos UNIBET har de lignende odds. Her giver Heroic også 1,70 i odds, mens Astralis 2,05. Bet365 giver dog højeste odds på Heroic, da det her lyder på 1,72, mens Astralis giver 2,00. Bookmakerne mener dermed, at de to hold ligger helt tæt op ad hinanden, men at Heroic står med den større chance i opgøret.

Er Astralis individuelt bedre?

Hvis vi kigger på de individuelle spillere på hvert hold, så står Astralis til at have kampens bedste spiller i form af blameF. k0nfig er også blandt de spillere, som virkelig kan levere flotte resultater, men det er ikke altid, at han viser sit A-game frem. I denne turnering har det dog været Farlig, som har imponeret mest hos Astralis, og hvis han præsenterer samme form i dag, står Heroic over for en stor udfordring.

Hos Heroic er der også nogle af verdens bedste spillere. Især stavn og TeSeS bliver ofte set som nogle af de bedre spillere på holdet. De individuelle talenter er meget mere fordelt hos Heroic end Astralis, så hvis kampen ender ud i flere 1v1 situationer, kunne Heroic godt gå hen og vinde de fleste.

Hvilke maps kan vi forvente? Og hvem er bedst her?

Hvis vi kigger på de to holds seneste kampe i forhold til pick og ban af maps, så har begge hold nogle klare trends. Heroic banner altid Dust2 som det første map, og det kan vi også regne med i dette opgør. Heroic vælger typisk Ancient som deres map, og de lader næsten altid Nuke være kampens decider.

Kigger vi på Astralis, så er det altid Vertigo, som bliver bannet, mens deres andet ban også afhænger af hvem de skal spille mod. Deres map pick er typisk ikke det samme, men ligesom Heroic lader de Nuke stå tilbage som decidere.

Baseret på dette kan vi regne med, at Dust2 og Vertigo bliver bannet som de første maps. Herefter kunne vi forestilles os:

 • Heroic vælger Ancient
 • Astralis vælger Mirage eller Inferno
 • Nuke bliver kampens decider.

Baseret på dette kunne Astralis ende med at vinde når det kommer til kampens maps. De står til at kunne vælge mellem maps, som Heroic har lavere winrates på, og samtidig spiller Astralis også de maps, som Heroic gør. Astralis kan dog ikke se sig sikre baseret på dette, da Heroic performer bedre end Astralis på de maps, som begge hold spiller.

Head-to-head er Heroic bedst

Hvis vi kigger på de seneste head-to-heads, så er Heroic endnu engang favoritterne. Sidst Astralis og Heroic mødtes var den 11. juni, hvor det blev til en 2-0 sejr til Heroic med Ancient på 16-9 og Overpass 16-11. Vi skal helt tilbage til marts for at finde deres andet seneste sammenstød, hvilket var til den 15. sæson af ESL Pro League. Her var Heroic også det bedre hold, men det var i den grad en tæt kamp. Astralis vandt nemlig første map, Ancient 16-12, hvorefter Heroic vandt Overpass i overtid 19-16. Kampens sidste map, Vertigo, skulle også afgøres i overtid, hvor Heroic lukkede mappet 22-19. Hvis vi får et lignende opgør i dag, kan vi derfor se frem til to til tre virkelige tætte maps. Sammentidig har Heroic vundet deres tre seneste kampe, hvor de kun har tabt et enkelt map. Heroic står dermed som kampens favoritter i forhold til de seneste resultater.

Heroic vinder - men det bliver tæt

Baseret på hvad vi har kunne grave frem inden kampen i aften, så står Heroic som de større favoritter til at vinde af flere grunde. Det vil dog heller ikke komme som en overraskelse, hvis Astralis skulle løbe med sejren, da de to hold virkelig ligger tæt op ad hinanden under de fleste punkter. Det bliver med andre ord et brag af en kamp, som vi glæder os i spænding til at se.

6,2 millioner kroner i spil

Til ESL Pro League Season 16 deltager hele 24 hold. De kæmper om en samlet præmiepulje på 6,2 millioner kroner. For hver kamp et hold vinder, sikrer de sig 37.000 kroner. Udover pengepræmier sikrer vinderholdet sig deltagelse i BLAST Premier World Final 2022 og IEM Katowice 2023. Pengepræmierne fordeles som følger:

 • 1. plads: ≈ 1,3 millioner kr.
 • 2. plads: ≈ 520.000 kr.
 • 3.-4. plads: ≈ 260.000 kr. (≈ 520.000 kr. samlet)
 • 5.-8. plads: ≈ 130.000 kr. (≈ 520.000 kr. samlet)
 • 9.-12. plads: ≈ 89.000 kr. (≈ 356.500 kr. samlet)
 • 13.-16. plads: ≈ 67.000 kr. (≈ 267.500 kr. samlet)
 • 17.-20. plads: ≈ 55.500 kr. (≈ 223.000 kr. samlet)
 • 21.-24. plads: ≈ 44.500 kr. (≈ 178.000 kr. samlet)

Kampene kan følges live på ESLs Twitch, som du finder ved at klikke her.