​Hvilket grafikkort skal du bruge til din gaming bærbar?

Denne artikel indeholder betalt indhold

Ikke alle mobile GPU'er er fantastiske. Laptopspil kommer med deres sæt af fordele og ulemper. Den bedste mobile GPU vil overbevise spillet og levere kraftfuld ydeevne inden for begrænsningerne. Så hvilket er det bedste grafikkort til bærbar computer til gaming?

Nvidia GeForce RTX 3060 er uden tvivl det bedste bærbare grafikkort til spil. Kraftig, velafkølet, yderst effektiv og hjælper dig med at undgå at spilde penge på computerfærdigheder, som du ikke har brug for på en gaming bærbar.

Tidligere generations GPU'er som 2060, 2070 Super og 1660 Ti er også ret populære blandt bærbare gamere.

En gaming bærbar er anderledes end en gaming desktop, da den har en lavere skærmstørrelse og generelt en lavere opløsning. De fleste gaming desktops er over 27" og højere end 1440p. I gaming laptops er den typiske skærmstørrelse begrænset til 15,6” og opløsningen er højst sandsynligt 1080p.

Dette gør det muligt for bærbare computere at levere høj FPS-ydeevne selv på et lavere-end-kort, hvorimod en stationær computer har brug for mere strøm for at få samme ydeevne.

Hvad bruger man grafikkort til i en gaming bærbar?

Gaming bærbare computere er beregnet til at spille spil. Og moderne spil kan ikke køre på standardgrafik (som integreret Intel-grafik eller AMD APU'er). Det er derfor, en gaming-bærbar computer har brug for en dedikeret GPU eller grafikkort.

Dette grafikkort er ansvarligt for at gengive alle de naturtro effekter af spillene ved høj FPS.

Jo stærkere dit grafikkort er, jo bedre bliver din spiloplevelse. For eksempel vil du være i stand til at få en højere framerate (læs også: Hvilken FPS er ideel til spil?) og skrue kvaliteten af grafikken i spillet til høj eller endda ultrahøj, når du har en kraftig GPU.

En ældre GPU vil enten hakke eller bremse spillet, hvis du forsøger at maksimere spillets grafikkvalitet.

Hvis du vil læse anmeldelser om forskellige forhandlere af grafikkort, så læs mere på reviewsbird.dk.

Hvad bruger man grafikkort til i en gaming bærbar?

Teknisk set kan du spille anstændigt på en gaming bærbar med en GPU, der har 4 GB VRAM. Bemærk, at dedikeret grafik simpelthen er VRAM-størrelsen af en bærbar GPU.

For eksempel har RX 580 8GB en dedikeret 8GB VRAM. VRAM er forskellig fra system RAM (se næste afsnit).

Mindst 6 GB VRAM anses for godt i en gaming GPU. Den ideelle anbefalede er 8GB. Alt 8 GB eller derover vil være fantastisk til spil på en bærbar computer.

Er 4GB grafikkort nok i en gaming bærbar?

Der var engang, hvor 4 GB var nok til at spille de fleste spil. Sådan er det ikke længere. Ja, bærbare gaming bærbar har lavere specifikationskrav end stationære pc'er, men ikke så lave.

4 GB kan stadig være nok til at køre klassiske spil, ældre spil eller små spil. Men hvis du har til hensigt at køre moderne spil og nyde AAA-titler, har du brug for mindst 8 GB RAM. Faktisk ændres den mindste anbefalede RAM for mange populære spil hurtigt til 16 GB fra 8 GB.

4 GB system-RAM er ikke nok til at køre moderne AAA-spil på en gaming bærbar computer.

Hvis du har en kraftfuld GPU som Nvidia RTX 3060 på den bærbare computer, så ja, du kan styre mellemkvalitets gameplay ved medium FPS (omkring 30-50) selv på lav RAM.