WiFi forstærkere: Hvordan kan du få bedre signaler

Hvis du før har haft dårligt internet derhjemme, veddu hvor forstyrrende (og frustrerende), det kan være.

Især når man gamer.

En løsning er en WiFi forstærker.

Formålet med disse ligger i navnet - at forstærke ensWiFi. I denne artikel tager vi et kig på, hvordan du kan bruge enWiFi forstærker til at booste dit internet, hvad du skal kiggeefter ved køb og generelle tips.

Lad os gå i gang.

Hvad er en wifi forstærker?

En Wi-Fiforstærker (også kaldet WiFi booster, WiFi extender og noglegange WiFi repeater), er meget simpelt en enhed, der forstærker ditinternet.

Det gør den ved at den kobles til din router,hvorefter den vil udsende de samme radiobølger som routeren.Forstærkeren virker altså ved, man man dækker et størrer område.Dette kan hjælpe dig med bedre hastigheder på flere måder:

  • Man overbelaster ikke routeren, da man vil have toenheder i stedet for en
  • Man har bedre signal flere steder i huset
  • Signalet bliver spredt bedre, og man kan bedre undgåforstyrrelser

Altså er en WiFi forstærker god til dig, der hardårlig forbindelse (eller endda døde zoner) nogle steder ihjemmet.

Hvilke WiFi forstærkere er gode til gaming?

Du vil nok være interesseret i wifi forstærkere, derkan bruges til gaming. Dette er helt klart den mest populæreanvendelse, og det samme gør sig gældende indenfor WiFiforstærkere.

Der findes WiFi forstærkere som er specielt designettil gaming, hvor der i specifikationerne står, at de kan bruges tildette formål. For den almindelige forbruger, vil det ikke altidvære nemt at genkende disse WiFi forstærkere på features ogspecifikationer (fx indbygget QoS), men en gamer kan tit se forskelpå kvaliteten.

Hvis du dog alligevel vil have lidt hjælp, kan duspørge en salgsassistent, eller sammenligne specifikationsåsom:

  • Hastighed
  • Rækkevidde
  • LAN-porte
  • Sikkerhed

For gamere, der også streamer, vil den indbyggede QoSvære et godt købsargument. Det betyder Quality of Service og gør,at streaming-softwaren får prioriteret dit internet.

Sådan får du bedre forbindelse med en wififorstærker

Her har du 5 tips til at få det bedste internet:

  1. Hvis din router står langt fra hvor du sidder oggamer, kan du rykke denne tættere på. Signalet er svagere langt vækfra routeren.
  2. Find ud af støjforhold i rummet ved hjælp af ettrådløst netværk analyseringsprogram som NetSpot. Dette kan brugestil at fjerne eventuelle gammeldags elektroniske apparater derudsender radiobølger
  3. Lav en wifi-test for at finde den bedste placering tildin wifi forstærker
  4. Sørg for at der er plads omkring din router/WiFiforstærker. Stil eksempelvis ikke enheden inde i et skab, da detvil forstyrre radiobølgerne.
  5. Det sidste råd er kun relevant hvis router og WiFiforstærker er placeret meget tæt på hinanden, og deres wifisignaler kolliderer. Hvis det er tilfældet, kan du flytte rundt påenhederne, og se om de hjælper på dit signal.