Alle forventer at vi får den næste generation af Nvidia grafikkort præsenteret på tirsdag kl. 18:00. Det forventes at vi får præsenteret de nye Nvidia Ampere RTX 3090 samt 3080 ved dette specielle event, som du selv kan følge på dette link: Nvidia Ultimate Event. Forventningen er at vi får præsenteret et 3090TI, et 3080TI samt et rent 3080 kort på selve dagen.  

De nye kort skulle blive noget af et monster, og et par hemmelige 3DMark tests viser da også at de nye kort kan slå et RTX 2080TI med hele 31%. Men det bliver heller ikke lille kort hvad angår størrelse, så man skal nok lige måle efter i sit kabinet.

Men hvad så med prisen på disse nye monster kort? Her er man lidt i tvivl om Nvidia vil se sig presset af AMD, på samme måde som Intel var det ved deres seneste lancering af CPU´er. Hvis det er tilfældet, så vil vi få en "fair" pris, da de skal kunne matche det som AMD kommer med. Men i øjeblikket har Nvidia allerede en fordel med deres 2080TI, og hvis 3090TI leverer hele 31% mere performance, ja så bliver prisen nok også derefter. 

Prisen på grafikkort er eksploderet henover de sidste år, og et RTX 3090TI kommer nok til at ramme et prisskilt der siger 12.000-15.000,-. Dermed bliver det ikke noget du finder i ethvert gamer setup i fremtiden, og vi skal nok vente ca. 3 uger før vi kan få et af disse kort, da de først forventes klar til salg fra d. 15-17 September. 

Så hvis du ikke allerede var klar over hvad du skulle bruge din næste løn eller feriepenge på, så er jeg ret sikker på at den næste generation Nvidia RTX 3XXX kan hjælpe dig af med det problem ;)