Esport er eksploderet i popularitet for nylig og er blevet endnu mere populært nu under pandemien, når almindelig sport er blevet sat på hold. Det er en gigantisk milliardindustri, der har millioner af fanatiske tilskuere fra hele verden, enorme sponsorater, priser på flere millioner dollars og gamere, der er steget til at være så populære som mange af verdens bedste atleter. Der er helt klart noget specielt ved Esport, men for en person, der ikke er bekendt med videospil og konkurrencepræget spil, kan det virke lidt underligt og meget anderledes fra typiske sportsgrene. Så hvad gør Esport så populære? Læs videre for at finde ud af de vigtigste grunde.

Konkurrence

I sin kerne er Esport ikke forskellig fra almindelige sportsgrene, idet det handler om konkurrence. Folk elsker at konkurrere mod hinanden og / eller se mennesker i direkte konkurrence, fordi det er interessant at se folk forsøge at overgå hinanden, hvad enten det er fodbold, basketball, skak eller at spille videospil. Derudover kan du få den samme følelse af stammelighed og identifikation, som du får ved at støtte et bestemt hold eller en spiller, hvilket er en anden grund til, at sport og Esport er så populære.

Betting

Videre herfra, hvor det er konkurrence, er der væddemål, og markedet for Esport-odds fortsætter med at vokse sammen med Esport-industrien. League of Legends er det største Esport-spil, og du vil opdage, at Lol-væddemål er lige så populært som væsentlige sportsvæddemål og vokser i popularitet under Covid-19 uden nogen andre sportsgrene at vædde på.

Tilgængelighed

En af kritikerne, som Esport undertiden står overfor, er, at enhver kan gøre det, men dette er faktisk en af grundene til, at det er så populært. Virkeligheden er, at ikke alle kan være en professionel atlet, men enhver kan hente et videospil og hurtigt udvikle deres færdigheder. Mens dem, der når toppen, gennemgår ekstraordinære træningsregimer som professionelle atleter, vil du opdage, at enhver kan starte med at spille konkurrencepræget uanset deres atletik eller erfaring.

Rækkevidde og kvalitet af spil

Esport er en utrolig bred betegnelse, og der er mange forskellige typer spil at spille, hvilket betyder, at der er en type for alle med mange mennesker, der nyder flere spil, uanset om dette er en FPS, MOBA, traditionel sport eller enhver anden type. Derudover er videospil kommet langt siden den grundlæggende 8-bit grafik, der gør dem til fordybende og spændende oplevelser, uanset om du spiller selv eller ser på, plus de er ikke begrænset til virkeligheden, så de kan give en form for eskapisme.

Sociale fordele

Der er en misforståelse om, at spil er en asocial aktivitet, men dette er ikke tilfældet. Gaming er meget socialt i dag og alder (især konkurrencepræget spil). Det kan bringe folk tættere på hinanden, uanset om de spiller online, hjælper hinanden eller mødes ved spil-turneringer og andre begivenheder.

Karrieremuligheder

Esport har virkelig taget fart og er blevet en enorm industri med gigantiske indtægter. Dette betyder, at det er en bæredygtig karrierevej for mange - selvom dette ikke betyder at man tjener penge på at spille, er der stadig penge at tjene på andre områder. Videospil er et område, som mange af dagens unge føler sig passionerede omkring.

Der er mange grunde til, at Esport viser sig at være så populære, og dette vil kun fortsætte i de kommende år.