Denne test er lavet i samarbejde med Viciplay, så vi har fået gratis premium adgang til deres platform

Ved hjælp af API´s i de mest populære spil, er det lykkedes mange at skabe ekstra spænding i spillet, og et form for "spil omkring spillet". Hvilket er netop hvad det dansk baserede Viciplay.com er lykkedes med også. I første omgang så dækker det spillene League of Legends, PUBG og DOTA 2, men der arbejdes allerede på at kunne tilføje CS:GO og TFT til listen også.

Ved at benytte et API til de forskellige spil kan der trækkes data ud omkring dine kills, assist og meget mere, fra selv det mest ligegyldige casual game. Dette gør at der opstår en cool form for konkurrence, selv når du blot gamer alene. 

Eftersom at jeg tidligere har stået i spidsen for DPL (Dansk PUBG Liga), så var det naturligt at teste deres platform i PUBG, og selve oprettelse og tilknytning af konti på Viciplay.com fungerer super nemt. Herunder fik jeg instruktion om at skulle lande et bestemt sted i mit næste game, som de så kunne bekræfte og dermed godkende min konti. (Denne del er dog allerede blevet lettere igennem en opdatering som kom blot 3 dage efter vi testede, og nu tilknyttes ens konti mere eller mindre automatisk).

Det er virkelig tydeligt at det er nogle dygtige personer som står bag Viciplay.com, da opsætning og det arbejde der er lagt i at skabe et så velfungerende et site, kræver MANGE timer. Jeg husker selv mængden af timer vi brugte på vores PUBG rangliste, og her har man taget hele API muligheden til et andet niveau. Det er super velfungerende, og kæmpe ros til et dansk start-up som er lykkedes med at skabe noget så velfungerende.

Det er muligt at benytte sig af Viciplay helt gratis, og premium delen giver dig "blot" en række fordele, dog uden at du har kæmpe mangler i gratis versionen. Du kan dog købe premium for blot 28,- om måneden hvis du betaler for 12 måneder frem, eller 37,5,- hvis du betaler måned for måned. Hvis du for alvor har tænkt dig at grinde coins i Viciplay, så skal du helt sikkert gå efter premium. Du får mulighed for at have hele 400.000 coins i din "bank", samt ekstra rewards og coins, hvilket i sidste ende kan give dig en vinderchance på helt op til omkring 60-70%, hvis du skyder det hele af på en omgang. 

Dine coins bruges nemlig på at deltage i raffles om noget ret seriøst gear, hvor 1 ticket vil koste dig 1.000 coins, og i en raffle om et HyperX Cloud Revolver vil der normalt være 5.000-7.500 tickets total, så for at have en reel chance for at vinde, skal der skrabes coins sammen! 

PUBG er et lækkert spil, eftersom at det oftest kun tager 10-30 min. pr. spil, alt efter bane og niveau, så jeg følte egentlig at man havde en fair chance for at samle mange point ind i dette spil. Efter at have spillet omkring 20 spil i PUBG forbundet med Viciplay, så blev man hurtig fanget i at det var vigtigere hvor mange Viciplay coins jeg fik, end hvordan det egentlig gik i de enkelte spil. Herunder kan man se at det alligevel lykkedes mig at få 650 coins fra 1 spil, hvor jeg endda blot blev nr. 13, og slet ikke fik de mange bonus point for topplacering, men derimod var der gode point for kills og fight. Så i et middelmådigt game der var små 20 min. langt, lykkedes det mig alligevel at få 650 coins, og jeg kunne næsten købe 1 ticket efter blot dette game. 

En ekstra bonus er de mange daily goals, weekly goals og ladder bonus, hvor man kan hente helt op til 10.000 ekstra coins, og hvor jeg faktisk 1-2 gange lykkedes at få +1.000 coins i bonus, uden at have lagt mærke til denne del i første omgang.

Lykkedes det mig så at vinde noget på Viciplay, eller er det blot et "scam"? Nej jeg har ikke vundet noget endnu, men venter i skrivende stund på lodtrækningen om et lækkert headset, hvor jeg har 5 tickets i puljen. Men efter at have testet platformen i flere dage, er jeg næsten også ligeglad, eller det skal sige at man selvfølgelig går efter at vinde, men det super gennemførte setup er egentlig alle pengene værd i sig selv. For blot 30,- om måneden kan man skabe fornyet spænding i et ellers glemt spil for mit vedkommende. 

Jeg kan hånden på hjertet sagtens sige, at jeg mener det er alle pengene værd. Det er en super gennemført dansk platform som altid virker, og det tilføjer en ekstra dimension til spillet som øger lysten til at spille spillet, om man så vinder eller ej, det er jeg næsten ligeglad med :D