LEC Spring split 2020 nærmer sig sin afgørende fase, efter et langt og spændende indledende spil, som både bød på dominerende kampe fra topholdene, men også overraskelser fra de mange rookies. 

På trods af COVID-19 situationen er LEC blevet afholdt med kun én uges pause, da Riot Games hurtigt fik showet op at kører igen via online kampe. De sidste ugers kampe har budt på mange tekniske problemer, men alligevel er kampene i sidste ende blevet afviklet på fin vis, med en lille snert af nostalgi for dem der har fulgt med i mange år. 

Tilbage står vi nu med de seks bedste hold fra det indledende spil, der alle i den kommende weekend skal spille om guldet i play-offs. På trods af at kampene bliver spillet fra hjemmelige omgivelser, og uden publikum, så er der masser af spændende kampe i vente. 

Den endelige stilling fra de indledende spillerunder er følgende: Sæsonen har indtil videre været præget af en forventet dominans fra G2, der slutter det regulære split på en komfortabel førsteplads. 

Efter G2 ligger henholdsvis Fnatic og Origen, der begge har vist højt niveau igennem sæsonens 18 kampe. På trods af små udsving hist og her, har der ikke hersket stor tvivl om at dette er de to hold der skal give G2 kamp til stregen. 

Under top tre finder vi to hold der for mange har overrasket. Både MAD Lions og Misfits har igennem sæsonen vist flot og aggressivt spil, hvor de mange rookies virkelig har vist hvad de er i stand til. Både MAD Lions og Misfits har lavet upsets til højre og venstre, og vist at de kan bide skeer med toppen af LEC. 

Det sidste play-off spot sikrede Rogue sig, men langt hen af vejen lignede det at de ville placere sig højere i tabellen. Med blot to sejre, over de sidste tre spillerunder, blev det dog ikke til mere end en skuffende sjetteplads til Rogue. 

Ud fra de indledende placeringer er de seks hold blevet fordelt ud i følgende play-offs brackets. Bemærk at der i år bliver anvendt et nyt play-offs system, hvor der både vil være en Winner- og Loser bracket. Hvad kan man forvente i slutspillet? 

Der er ingen tvivl om at dette års play-offs vil blive præget af et højt niveau, og forhåbentlig også nogle utrolig tætte opgør. Alle kampe bliver spillet i bo5 format, så der bliver rig mulighed for at alle hold kan grave dybt i taktik bogen og vise noget varietet vi endnu ikke har set. 

G2 er, som i 2019, de helt store favoritter til at løbe med guldet, men vi har i år ikke oplevet den samme dominans fra G2, hvilket måske giver plads til hold som Fnatic eller Origen. Alle tre hold har masser af erfaring i bo5 kampe, så der er lagt op til at G2 virkelig får kamp til stregen - måske endda fra et helt uventet hold. 

G2 Esports vs. MAD Lions:

Den første play-offs kamp bliver mellem G2 og MAD Lions - altså kongerne af Europa mod de unge rookies, som har taget LEC med storm. På papiret ligner det en klar sejr til G2, men man skal på ingen måder tage fejl af MAD Lions, der allerede har vundet over G2 tidligere på sæsonen. Med det sagt, er en sejr fra G2 forventeligt, og det bliver måske først i semifinalerne de virkelig kommer under pres.   

Fnatic vs. Origen:

Allerede fra på lørdag får vi lov til at se Fnatic mod Origen, der igennem hele sæsonen har ligget tæt op af hinanden niveaumæssigt. På papiret bliver dette den første store test for begge hold, i kampen om at udfordre kongerne fra G2. I de sidste spillerunder var det umiddelbart Fnatic der viste de bedste takter, men man må aldrig undervurdere Origen og det fantastiske mandskab de har bag sig i form af danske Astralis Group.  

Rogue vs. Misfits:

Både Rogue og Misfits har en utrolig lang vej til semifinalerne eftersom de starter i loser's bracket, hvor det fra start er knald eller fald. Alligevel skal man forvente to hold med dygtige spillere som vil gøre alt for at komme så langt som muligt. Misfits har flere rookies i form af Dan Dan, Razork og Denyk, der skal ud og vise hvad de kan når det virkelig gælder. Rogue har derimod et hold som mange havde forventet mere fra. De skal derfor vise at de har et højere topniveau, end hvad vi indtil nu har set.  


Der er nu ikke andet at gøre end at vente til på fredag, hvor den første kamp i play-offs begynder. G2 og MAD Lions ligger ud på Fredag d. 3 April kl. 18:00. 

Mere info omkring slutspillet kan findes lige her, og alle kampe kan følges på Twitch