Tilbage i oktober annoncerede Riot Games deres planer for studiets fremtid. De lovede os alt fra et nyt kortspil, til en anime - og i går frigav de nogle interessante detaljer, om deres kommende FPS-spil. Projektet, der indtil videre har gået under navnet Project A, er blevet navngivet: VALORANT

VALORANT bliver et free-to-play spil, hvor man spiller fem mod fem. Denne first-person shooter kommer til at belønne de dygtige, præcise og kreative spillere. 


Våben kommer til at være centrum for spillet, hvor skuddueller er hurtige og dødbringende. Det kræver ikke meget at dræbe dine modstandere, da et headshot eller 3-4 skud med en riffel vil være nok. Du skal dog først ramme dine modstandere - og det er her, at udfordringen ligger.


Før en kamp, vil spillerne vælge en karakter - en såkaldt agent - som de spiller under hele kampen. Alle agents kommer til at have unikke evner, eller abilitites. Disse abilities er ikke designet til at være den bærende del i spillet, men derimod til at være værktøjer, som spillerne kan slå sammen med godt aim og smarte beslutninger. Det kunne f.eks. være brug af giftige vægge, der kan bruges til at blokere banens passager:


Der kommer dog til at være en begrænsning på disse abilities, og de vil koste currency. Det betyder, at spillerne skal bruge dem med omhu. Currency optjenes under kampen, ved at klare mål, f.eks. ved at dræbe en modstander eller plante/defuse the Spike. Derefter kan de bruges i en shop, som alle spillere har adgang til.

Hvad er the Spike spørger du? Jo altså - ligesom i CS:GO, vil en kamp i VALORANT nemlig have ét hold, hvor spillernes mål er at plante en bombe - kaldet the Spike in-game - mens det andet hold skal forsøge at defuse den. 

Der er allerede blevet frigivet en gameplay trailer, som viser Alpha tests af spillet. 


VALORANT vil blive lanceret på dedikerede 128-tick servers, så alle spillere vil have den laveste ping muligt. En tickrate på 128 vil gøre Riot i stand til at levere en flydende spiloplevelse for fans, der kan se frem til en ms - eller ping - på helt ned mod 7.8 i storbyer.

Spillet forventes at blive udgivet til sommer.

Indtil da, kan du følge med i updates og nyheder på VALORANT's Twitter og YouTube.