COVID-19, eller coronavirus som vi kender den som i daglig tale, blev opdaget første gang tilbage i december. Siden da, har den spredt sig til mere end 48 lande hvor den har dræbt tæt på 3000 mennesker allerede.

Med Kina som ophavsland, og centrum for de størstedelen af problemerne, har sygdommen haft en enorm indflydelse på esport. Tre af de største spiltitler i verden: League of Legends, Dota 2 og Overwatch, har regionale ligaer og store turneringer i landet, som de har været nødt til at udskyde, eller aflyse helt.

Herunder er en liste over alle turneringer og events, der er blevet påvirket af virussen. De seneste hændelser vil stå øverst:

LCK bliver udskudt på ubestemt tid. Sydkorea er et af de mest udsatte lande, og Riot Korea ønsker at beskytte deres spillere og personale. Indtil videre var ligakampene blevet spillet uden et publikum, men nu dømmer de altså yderligere forholdsregler nødvendige. Måske LCK går over til et online-format, som vi har set deres naboer fra LPL gøre.

⚈ Den første turnering på Tekken World Tour, Tokyo Masters, er blevet udskudt. 

⚈ Epic Games og Microsoft, sammen med andre store virksomheder, har trukket sig fra dette års Game Developers Conference i San Francisco. Tidligere på ugen blev en kvinde fra det nordlige Californien nemlig den første til at blive diagnosticeret med virussen i USA. 
Eventet er siden hen blevet udskudt på ubestemt tid.

⚈ Guvernøren for den polske region Schlesien, Jarosław Wieczorek, har beordret at, ESL ikke må lukke publikum ind under playoffs ved IEM Katowice. Turneringen spilles i Spodek-arenaen i Katowice, Polen.
Dette trumfer altså arrangørernes egne planer om at tjekke alle tilskuernes temperatur, før de ville blive lukket ind.

⚈ Den resterende del af Spring Split i LCK, den koreanske liga i League of Legends, vil blive spillet uden et live publikum. Ligaen har også lukket ned for al presseaktivitet og ingen journalister bliver altså lukket ind.

⚈ PAX East, der afholdes i Boston, bliver uden CD Projekt Red, Capcom og PUBG Corp., der alle har meldt fra pga. bekymringer om virussen.

⚈ Ligesom LCK, vil LJL, den japanske liga i LoL, heller ikke have et publikum i studiet under kampene. Japan er pt. det tredje mest udsatte land, med over 1000 smittede personer. Landets regering anbefaler folk at undgå at rejse ind i landet lige nu - især hvis man er ældre, eller en rejsende med dårligt helbred.
Japan er dog fortsat sat til at skulle være vært for Sommer-OL i juli og August.

⚈ Shanghai, der er sat til at være vært for dette års League of Legends World Championship, opfordrer turneringsarrangører i landet, til at bevæge sig væk fra LAN kampe og over til et online-format, mens de kæmper med at få styr på sygdommen. 

⚈ Riot Games har udskudt at annoncere dette års Mid-Season Invitational (MSI), der typisk afholdes i maj, pga. bekymringer omkring coronavirussen. Riot vil gøre alt for at få turneringen op at stå, men ikke hvis det bringer helbredet hos deres spillere, personale eller fans i fare. 

⚈ Statsrådet i Kina har anmodet om, at alle sportevents før den 30. april udskydes. Dette kunne betyde, at LPL, den kinesiske liga i LoL, er nødt til at droppe en hel Spring Split. Kun den første uges kampe blev spillet tilbage i januar, mens ligaen har forsøgt at arbejde rundt om det gennem en online scrim league.
Det kom dog frem i går, at LPL vender tilbage igen fra den 9. marts, hvor det nye online-format er implementeret.

⚈ Efter at Overwatch League aflyste alle kampe på kinesisk grund i februar og marts, hvilket påvirkede adskillige kampe, valgte ligaen også at droppe kampene i den sydkoreanske hovedstad, Seoul. Før de blev aflyst, skulle kampene blot være spillet uden et publikum.

⚈ Blizzard flyttede Hearthstone Masters Tour fra Indonesien til Los Angeles.

⚈ En spiller fra Vici Gaming var ikke i stand til at få tildelt et visa, tidsnok til at kunne spille IEM Katowice. Det møde han havde planlagt angående sit visa blev aflyst pga. bekymringer om virussen. Holdets plads blev derfor overtaget af TYLOO

PUBG har udskudt PUBG Global Series: Berlin til senere på året.

⚈ Kvalifikationrunder til Wizards Play Network i spillet Magic: The Gathering er blevet aflyst. Turneringen skulle have været afholdt i Kina.

⚈ En kinesisk Fortnite-spiller, WenQian, der bor i Wuhan - den kinesiske region hvor virussen menes at stamme fra - gik glip af Australian Open

⚈ Sidste måned besluttede adskillige kinesiske Overwatch League hold sig for at flytte deres personale og spillere ud af landet. 

Listen vil blive opdateret løbende, i takt med at nye oplysninger og udmeldinger dukker op.