Det første all-female mandskab til at konkurrere i toppen af League of Legends*, er blevet kicked fra den russiske liga, League of Legends Continental League (LCL).

Ovenpå dårlige resultater, der fulgte holdet hele sidste år, har Riot Games Russia valgt at give deres plads videre til et nyt hold. Beslutningen begrunder de ved at udpege, hvad de mener er et: "unacceptable level of competitiveness in a closed league". 

Vaevictis eSports, der bestod af spillerne: HellMa, Merao, PewPewSolari, Intgration og Trianna, vandt ikke én eneste ud af de 28 kampe, som de spillede gennem hele 2019. Under Summer Split havde de endda et gennemsnit på 27 deaths per kamp - 10 mere end den anden højeste i ligaen - og den korteste gennemsnitlige spilletid, på 22 minutter og 11 sekunder per kamp. Vega Squadron, med Rafael "Doxy" Adl Zarabi, formåede endda at slå dem på 13 minutter.

Man kan derfor ikke kalde beslutningen ubegrundet. Riot Games Russia ønsker tydeligvis at værne om ligaens niveau, hvor regionens bedste kan få lov til at bevise deres værd.

Til gengæld, blev holdet udsat for andre ting, der ikke burde være at finde i et professionelt miljø. Som mange andre kvinder inden for esport, blev de udsat for diskriminering og sexisme. Nogle af de øvrige hold i ligaen fik endda advarsler for at have udvist "a lack of sportsmanship".

De fem kvinder havde også modvind helt fra starten. Mange fans har klaget over, at holdet var med til at skade ligaens ry. Mange var også forbløffet over, at de overhovedet fik lov til at spille - de fem kvinder spiller nemlig på Diamond niveau i soloqueue, og fire af dem skulle, angiveligt, være support mains. Faktum er altså, at de ikke var kvalificeret til at spille i LCL. I sidste ende havde det altså ikke noget med køn at gøre - fem mandelige Diamond spillere ville ikke have klaret sig bedre.

Da LCL åbner op for deres Spring Split i morgen, blev det i dag annonceret, at CrowCrowd ville overtage den frie plads i ligaen. 

*Med dette menes der: at spille i den øverste liga i en given region