Det er tydeligt, at danske spillere er i høj kurs inden for professionelt computerspil. Danske spillere har været suveræne inden for mange titler gennem årene, heriblandt League of Legends

Faktisk er der fire gange flere danske spillere i LCS end i LEC under Spring Split 2020
Kun aktive spillere medregnes. Altså danskere, der har spillet officielle ligakampe i år

 LCS

 LEC 

Dette startede helt tilbage i 2013, hvor TSM samlede Bjergsen op. Han lagde, på mange måder, fundamentet for importeringen af danske spillere. Efter dette, begyndte hold nemlig at kigge væk fra deres eget regionale talent, og over på internationale spillere - og danskerne har altid været i toppen blandt mulige. 

Det ligner altså, at danskerne bliver lokket væk fra Europa, og over på den anden side af Atlanterhavet. Der er nemlig kun to aktive spillere fordelt på de 10 hold, der spiller i LEC. Caps og Wunder har dog gjort et fantastisk stykke arbejde, med at repræsentere de røde og hvide farver.

Dansk dominans inden for esport, er dog ikke kun begrænset til én titel. Jeg er overbevist om, at jeg ikke behøver at fortælle jer om Astralis eller OG, men nu gør jeg det lige alligevel. 

Astralis, der har et fuldt dansk mandskab, har været verdens bedste CS:GO hold gennem de sidste to år, mens OG, som det første hold nogensinde, har vundet verdensmesterskabet i Dota 2 (The International) to år i træk - med holdkaptajn Johan "N0tail" Sundstein i front.

Esport er også på vej frem herhjemme, hvor det ikke længere er fans, der er opmærksomme på Danmarks evne til at producere professionelle i verdensklasse. Mere opmærksomhed betyder flere ressourcer - og herigennem - bedre mulighed for at vedligeholde vores status, og udvikle fremtidens talenter. Danmark melder sig ikke ud af konkurrencen foreløbig!