Det er nogle år siden at vi sidst så the Starchild få noget spilletid i andre lanes end bot. Det var dengang hendes Q blev lavet til en self-healing ability og det øjeblikkelige silence blev fjernet fra hendes E. De fleste kan stadig huske hvor irriterende hun var at spille mod og hvordan det var umuligt at poke hende ud af lanen. Efter nogle nerfs faldt hun dog ud af metaen igen.

Nu er hun så tilbage igen. Hun har ikke modtaget buffs for nylig, så hvorfor blev hun pludselig samlet op af G2 Esports' toplaner, Martin "Wunder" Nordahl Hansen, da de mødte Vitality?

Før vi besvarer dette spørgsmål, bør vi lige genopfriske hendes abilities:

 Salvation (Passive): Soraka får en bonus af movement speed på 70%, når hun bevæger sig hen mod holdkammerater med under 40% liv.

 Starcall (Q): Soraka nedkalder en stjerne der gør magisk skade og slower fjender med 30% de næste to sekunder. Rammer stjernen mindst én fjende, vender den tilbage til Soraka og aktiverer Rejuvination - heal og movement speed til hende selv.

 Astral Infusion (W): Soraka healer en holdkammerat.

 Equinox (E): Soraka skader alle fjender inde for feltet og de er silenced indtil de træder ud af det. Efter 1.5 sekunder detoneres zonen og alle fjender tager magisk skade og bliver rooted.

 Wish (R): Soraka healer alle hendes holdkammerater, untargetable inkluderet, og hendes selv. Holdkammerater under 40% liv modtager 50% ekstra liv.

Så hvorfor bliver hun spillet?

Med det på plads kan vi vende tilbage til spørgsmålet; hvorfor prioriteres hun af det bedste hold i Europa? 

Selvom hun ikke selv har modtaget hverken nerfs eller buffs, er der mange andre champions, der har. Metaen er, som altid, i konstant udvikling og melee champions toplane er tilbage i stor stil. 

Soraka er en virkelig god counter til disse. Selvom hun ikke kan dræbe dem, kan hun let kontrollere lanen og gøre livet surt for modstanderne. Hendes Q giver hende nok sustain til at lane mod hvem som helst, mens hendes E forbedrer hendes evner til at poke og undvige ganks. 

Selvom hendes W ikke er til megen hjælp i lane - med mindre din jungler kommer forbi - så øges hendes værdi yderligere når hun rammer level 6. Globale ults er, og vil altid være, super stærke. Wish gør hende i stand til at hjælpe hendes holdkammerater uanset hvor de befinder sig. Som toplaner, vil dit teleport ikke altid være nok til at gøre en forskel. Til gengæld vil man med Sorakas ult have en øjeblikkelig indflydelse på samtlige situationer, der opstår under en kamp. I en meta hvor dives er blevet dagligdag for professionelle, ændrer man spillets gang det sekund man drafter Soraka.

Runes

Soraka bliver spillet med Sorcery/Resolve.

Sorcery giver Soraka adgang til Summon Aery, der øger hendes healing og hendes poke. Manaflow Band sørger for at du ikke løber tør for mana i lanen og Transcendence skal hjælpe dig med at spamme dine abilities.

Resolve som secondary vil gøre dig mere tanky i lane. Second Wind vil, sammen med Q, opretholde dit liv og gøre dig svær at dræbe i et 1v1 scenarie. Dine Offense, Flex og Defense runer er også lige ud af landevejen. Adaptive Force hjælper Soraka med at harass hendes modstander i early game og skalerende liv i Defense er bedre end armor og magic resist, da du alligevel ikke skal tæt på modstanderne når holdene begynder at teamfighte.

Build

1) Start

Doran's Ring er den oplagte start for Soraka, ligesom den er for mange andre magic damage orienterede champions. Den giver ability power, den regenererer mana, giver liv og gør det nemmere at last hit minions.

2) Primære items

Dette er dit mål under hver kamp. Disse tre items er grunden til, at Soraka er så stærk som solo laner og som support nummer to. Athene's Unholy Grail giver dig ekstra healing alt efter den skade du gør og Redemption giver dig endnu en mulighed for at påvirke spillets mange fights - selv hvis du er død. 
Ardent Censer's bonus attack speed og on-hit damage skal hjælpe din ADC med at carry kampen.

3) Situationsbestemte items 

Den type sko du vælger er fleksibel. Uanset hvilken champion du spiller vil dit valg altid afhænge af dine modstanderes champions, og den comp de spiller.
Spirit Visage kan bidrage med gode stats mod AP damage og vil samtidig øge Sorakas self healing, mens Shurelya's Reverie kan bruges som et stærkt engage tool og samtidig øge al healing og shield med 10%. 

Hvordan ser en kamp ud med Soraka top?

Som Soraka top sigter man ikke efter at vinde sin lane, men derimod på ikke at tabe den. Brug dit Q til at farme uden at bringe dig selv i fare. Poke modstanderen så meget som muligt for at give dig selv mere plads på lanen, men placer aldrig dig selv i en dårlig situation i forhold til ganks, bare for at lande ét ekstra basic attack.

Så snart du rammer level 6 bør du flytte fokus til resten af mappen, mens selvfølgelig fortsætte med at farme så godt som muligt. Målet er at få dine tre primære items hurtigst muligt, hvorefter du bør groupe med dine holdkammerater og gå i gang med at tage objectives. Selvom du ikke bidrager med skade eller fungere som frontline, vil du være i stand til at holde dine holdkammerater i live for evigt - din prioritet bør naturligvis ligge på din midlaner og ADC.

Tab ikke modet early game hvis du føler dig ubrugelig eller bliver camped af den fjendtlige jungler. Soraka skalerer bedre end de fleste toplaners, og hvor de har brug for items før de bliver brugbare, kan du allerede bidrage med en hel del i level 6. Denne effekt øges desuden for hver af de primære items som du færdiggør.

Kommer vi til at se mere Soraka top i professionelle kampe?

Wunder er indtil videre den eneste til at have spillet Soraka toplane i LEC, mens sOAZ har benyttet hende i LCS. Hun er tydeligvis ikke en champion for alle, men nærmere et comfort pick, der fungerer fantastisk når man drafter en aggressiv og meget squishy comp. Især LeBlanc mid og Senna botlane har gået igen når Soraka er blevet samlet op.

Om hun kommer til at blive et fast pick for G2 må tiden vise. Holdet er ikke bange for konstant at teste nye ting og flytte grænserne for, hvad man mener fungerer. Jeg ville hellere ikke stemple hende som et godt valg i soloqueue, da meget af hendes styrke ligger i at koordinere fælles indsatser med holdet.

Hun har altid været en af de mest irriterende champions at spille imod, så måske er det bedst hvis vi bare holder os til at se hende i professionelle kampe.


1524
Nordic
1599 kr.
377
PUBG
649 kr.
345
Paracon
589 kr.
459
Paracon
1099 kr.
611
Ny
449 kr.