Efter en længere pause vender den koreanske liga, League Championship Korea (LCK), tilbage igen. Oven på endnu et skuffende år for regionen, bragte sæsonens off-season en hel del udskiftninger med sig. 

De nye mandskaber blev, som altid, testet under det koreanske KeSPA Cup, hvor Afreeca Freecs, til manges overraskelse, dominerede. 
Før starten går i morgen den 5. februar kl. 09:00, skal vi lige kigge lidt på startopstillingerne. Listen er bekræftet af ESPN Esports, men der kan altid forekomme ændringer forud for holdenes første kampe. Grøn betyder at spilleren er bekræftet som del af holdets main roster - deres primære spillere -, mens gul indikerer, at de er registreret som reserver.


Afreeca Freecs 

Med et par ændringer formåede et middelmådigt hold, at vinde KeSPA Cup. 2019 var ikke det stærkeste år for Afreeca Freecs, men det virker som om at de knækkede nødden i off-season

Med tilføjelsen af Fly, Mystic og Jelly har de nemlig samlet en stærk femmer rundt om Kiin og Spirit. Afreeca var et af de første hold i Korea til, for alvor, at benytte en større roster med mulighed for udskiftninger. På trods af mindre succes med denne strategi i '18 og '19 har de holdt fast, og det er nu begyndt at give pote. Et godt mix af rå skill og shotcalling evner har længe været formlen til succes i spillet.


 APK Prince

APK Prince er det eneste nye hold i 2020, der træder ind i LCK. Mens Hanwha Life genvandt deres plads, måtte Jin Air Greenwings overgive pladsen til APK, efter en hjerteknusende BO5 tilbage i september, der endte 3-1.

På nær tilføjelsen af den tidligere LPL jungler, Flawless, træder APK ind i LCK med den samme roster som de brugte til at kvalificere sig. Selvom vi før har set nye hold dominere i deres første split - Griffin, SANDBOX og DAMWON - skal vi nok ikke forvente det samme fra APK Prince. Deres præstation ved KeSPA Cup bakker op om dette.


 DAMWON Gaming

Dette er præcis de samme spillere, der bragte holdet til en kvartfinale ved Worlds 2019. Problemet dengang, og det der kommer til at hindre dem igen, er deres botlane. Mens Nuguri og Showmaker har placeret sig som en del af verdenseliten, var Nuclear en sølle undskyldning for en AD Carry. Jeg er overrasket over, at de ikke har skiftet ham ud endnu. Mere overrasket er jeg dog over, at de ikke engang har hevet en ny ADC ind, der kunne konkurrere med ham om startpladsen. BeryL og Hoit har altid være solide og de fortjener bedre.

Holdet forbliver stærkt nok til at kunne vinde LCK og gøre skade når Worlds 2020 spilles i Kina, men deres modstandere kommer med garanti til fokusere på det svage led - og hvem kan bebrejde dem?


 DragonX


DragonX's roster er nok en af dem jeg er mest spændt på at følge. Udover at de vandt kampen om Chovy i Korea, fik de også hevet Doran med over fra Griffin. Han er en spiller, der blev underprioriteret på det groveste og som jeg - og mange andre - har store forventninger til.

Samtidig kommer vi ikke uden om Deft i botlanen, der kommer til at spille med en rookie. Keria var en af de spillere, som DragonX brugte 2019 på at udvikle, men nu får han altså chancen for at bevise sit værd. Deft er allerede en af ligaens - og verdens - bedste og mest anerkendte spillere på hans rolle. Sammen med en rookie har han rig mulighed for at forme botlane som han ønsker. 

At satse på rookies har før givet pote for andre hold og jeg kan ikke se hvorfor det skulle være anderledes for DragonX. 


 Gen.G


Der hersker ingen tvivl blandt internationale fans og eksperter om, at Gen.G vandt årets off-season. De gik fra hvis-vi-ikke-når-playoffs-er-det-ok til mesterskabsfavoritter, da de samlede Rascal, Clid og Bdd op.

Ruler har allerede bevist, at han er en af ligaens bedste ADC's - han lever stadig højt på hans MVP award fra Worlds 2017 hvor han vandt med Samsung Galaxy. Man behøver heller ikke at have set deres mid-jungle duo i aktion, før man kan stemple Clid og Bdd som en af ligaens farligste 2v2.
Rascal derimod emmer af stabilitet og hans evne til at absorbere pressure i hans lane, kommer til at åbne de andre lanes for Clid.

Med denne roster skal meget gå galt hvis vi ikke ser Gen.G i top fire som minimum. Efter en syvende og sjette plads i Spring og Summer '19, er det som sød musik i mine ører.


Griffin


Holdet, der kom helskindet igennem en af de største skandaler i spillets historie, vender svækket tilbage oven på en hård off-season. Hjernen (cvMax) bag holdet er væk, ledelsen er væk og jeg er bange for, at Chovy og Lehends tog magien med sig da de smuttede. 

Griffin så fortabte ud under KeSPA Cup, hvor selv deres jungler Tarzan, der af mange anses for at være den bedste i verden, ikke lignede sig selv. Der er lang vej hvis de skal kravle tilbage til det niveau, der sikrede dem top otte ved verdensmesterskabet.

Deres ry som "den næste generation af stjerner", er så godt som væk - og det samme er forhåbningerne om at overtage T1's gyldne trone.


 Hanwha Life

Selv på toppen af deres spil har Hanwha Life aldrig været andet end et midterhold. Alt dette kunne have vendt i off-season, hvor spillere som Clid og Chovy var i forhandlinger med holdet.

De måtte dog "nøjes" med CuVee, Haru og Lehends, der dog ikke er noget at skamme sig over. Alle tre bringer erfaring og lederskabsevner, der kunne være nøglen til en playoff plads. 

Mine øjne kommer til at være på botlane, hvor Lehends er sat sammen med Lava. Lava, der er blevet døbt den "koreanske Perkz", er nemlig skiftet fra mid- til botlane. Han overlod midlane til Tempt for at teste sig selv i en ny rolle. Baggrunden som midlaner har også før vist sig at være yderst værdifuld i forbindelse med et lane swap, men spørgsmålet er så om han kan opnå den samme succes som de europæiske spillere.
Hans chancer bliver dog større sammen med Lehends, der var en af de vigtigste personer bag Griffins succes.


 kt Rolster

En af fortidens giganter har satset stort på en lidt større roster. En roster, der skal bringe stabilitet og sikkerhed til organisationen, der mistede grebet på regionen efter 2018.

Det er en fin, men kedelig roster. Forventningerne blev bestemt heller ikke bedre efter holdet fik tæsk til KeSPA Cup og det bliver bestemt ikke sidste gang, at det kommer til at ske i 2020. Det er svært at vurdere om de kommer til at snuble i playoffs eller relegation - det gør dog ikke den store forskel. kt Rolster som vi kendte det, er ovre.


SANDBOX Gaming

Igennem hele 2019 var SANDBOX det der irriterende hold, som man var nødt til at passere på vej mod toppen. Forventningerne var ikke høje da de trådte ind - Griffin og DAMWON fik al opmærksomheden, men SANDBOX sørgede for at få vendt nogle hoveder i Spring og Summer.

På ryggen af Summit, der etablerede sig som en af ligaens bedste toplaners, og jungler OnFleek, der overraskede alle med hans opfindsomhed, er der ikke længere nogen, der afskriver SANDBOX på forhånd.

Så hvordan forbedrer man en roster, der allerede har set mere succes end de burde? Man opgraderer deres botlane og køber sig til noget erfaring. Rookie Leo, der startede som substitute hos T1, kommer nemlig til at blive holdt i ørerne af GorillA, en af de mest erfarne og dekorerede supports.
Hvis der er nogen, der kan hjælpe med at forme den næste generations store talenter, så er det ham.


 T1 

2019 virkede som året hvor SK Telecom T1 tog the Summoners Cup tilbage igen. Sådan skulle det dog bare ikke være - hverken for dem eller nogen andre koreanske hold.

Nu vender holdet tilbage med et nyt navn og to stjernespillere fattigere. Khan sluttede sig til de forsvarende verdensmestre fra FunPlus Phoenix, mens Clid sprang over til de koreanske rivaler fra Gen.G.

Heldigvis for dem, sikrede de sig den bedst mulige erstatning for Clid, i form af tidligere DragonX jungler, Cuzz. På trods af at det er en lille nedgradering, er Cuzz den rigtige person til opgaven. 

Mange ting skal klikke for T1 hvis de skal stå som sejrherrer for fjerde gang når vi når november. En delt 3-4 plads ved KeSPA CUP tyder på, at de er godt på vej. Alligevel kan man ikke lade være med at tænke på, om det er bliver muligt for dem at præstere bedre internationalt, efter at have lidt to store tab.
Roach er heller ikke en dårlig spiller, men der var en grund til at interessen var så stor omkring Khan og Clid.


LCK vender tilbage med første kamp af Spring Split 2020, i morgen den 5. februar fra kl. 09:00. Her åbner T1 og DAMWON Gaming dagen. Alle kampe kan følges LIVE lige her.