Den seneste uge har været travlt for Riot Games og fans af den globale succes; League of Legends. Sidste fredag startede den nye sæson nemlig og til at skyde den igang, havde spilproducenten forberedt en ny cinematic video.

Med knap 3.7 millioner daglige visninger er videoen blevet set over 23.3 millioner gange siden sidste torsdag. Med den, har Riot Games ramt et helt nyt niveau af grafisk kvalitet. Fans var så begejstrede over videoen, at de begyndte at snakke om muligheden for en original Netflix series, sat i spillets univers.

Herunder kan du se eller gense videoen før vi begynder at snakke om de historier, der ligger bagved videoen. 


Videoen er delt op i tre forskellige historier med dertilhørende champions. Kender man ikke historien bag de udvalgte champions, eller de regioner de befinder sig i, går man glip af en hel del. Det er lidt ligesom at springe over film nummer ét og i stedet starte på nummer to.

Lad os starte hvor videoen starter; i Demacia.

Demacia - Lux, Garen, Sylas og Galio

Demacia er et stærkt og retfærdigt kongerige med en stærk militær historie. Det har længe været et tilflugtsted fra magi og tiltrukket stærke slægter fra resten af Runeterra, der også levede på idealer som ære, pligt og kulturel arv.

Kongeriget er dog ikke indbegrebet af godhed, som de gerne vil have folkene til at tro. For at beskytte sig mod magi, har de nemlig meget strenge anti-magi regler. Benytter man sine magiske evner inden for landets grænser bliver man fængslet på stedet. De har endda deres egen efterretningstjeneste af agenter, såkaldte i mageseekers, der opsporer og fanger magikere inden for kongerigets grænser.

Både Lux, og hendes storebror Garen, voksede op i Demacia under den ædle slægt, Crownguard. Gennem mange generationer har deres slægt beskyttet Demacias siddende konger. Som ung dreng sluttede Garen sig til hæren, mens Lux måtte finde sig i et mere kedsommeligt liv. Af frygt for at blive opdaget og landsforvist, har hun altid sørget for at skjule hendes magiske kræfter - hun kan bøje lys.
Kun hendes mor kendte hemmeligheden, men Garen har altid haft sin mistanke. 

Sylas var knap så heldig som Lux. Født ind i en fattig familie, der adlød kongerigets love for hver en pris, var det hans egne forældre, der overbeviste ham om at lade sig arrestere. Kongerigets mageseekers fandt dog ud af, at de kunne bruge Sylas' unikke evner til at finde andre magikere, der forsøgte at gemme sig i Demacia. Han kunne nemlig fornemme magi overalt omkring sig og nemt udpege andre magikere. 

Selvom Sylas følte sig brugbar for første gang i sit liv, blev den første tvivl sået i hans sind, da det gik op for ham, at nogle af de mest magtfulde familier i Demacia - nogle af de største modstandere mod magi - selv var i besiddelse af det. De brugte dette til deres fordel, mens de fattige familier blev straffet for deres magi. Dette var f.eks. grunden til, at Sylas er i stand til at absorbere og kopiere Garens sværd i videoen - selvom han ikke har magiske kræfter. Sværdet derimod er fortryllet, hvilket Garen ikke selv er klar over. 

På en af Sylas' sædvanlige missioner for kronen havde han fået nok, og valgte ikke at adlyde hans overordnede. Det var den dag han opdagede hans egen evne til at absorbere, og udnytte, andre magiske personer. Drabet på tre personer sendte ham på flugt, men han blev hurtigt fanget igen.

Lux var den eneste, der kæmpede for at få Sylas løsladt. Hun besøgte ham gentagne gange og begyndte at slappe af i hans selskab. Han hjalp hende med at få kontrol over sine kræfter, mens hun kom med mad og bøger til ham. Da deres hemmelige forhold blev opdaget blev det besluttet at Sylas skulle henrettes. Lux forsøgte at stoppe det, men idet hun rørte ved Sylas kunne han stjæle nok energi til at slippe løs.
Hendes naivitet kostede kongen, Jarvan III, livet og det var tæt på at Garen også betalte den ultimative pris. De fik dog skubbet Sylas ud af byen og med den nye konge, Jarvan IV, på tronen blev kongerigets forhold til magi endnu mere anstrengt. 

I videoen er Sylas så vendt tilbage for at få sin hævn. Efter at have overbevist krigere fra landet Freljord om at slutte sig til ham, leder han dem gennem en hemmelig passage - det er her vi kan se dem kæmpe. Passagen må tænkes at lede igennem det bjerg, der adskiller Demacia og Freljord.

For at redde hendes bror, og kongeriget, afslører Lux sit sande jeg. Galio tilkalder hun ved hjælp af magien. Han er en Golem skåret ud af petricite sten, der kan absorbere og gemme på magi. Uden magi forstenes han igen. Han har længe stået på den såkaldte Memorial Road, som en konstant påmindelse om Demacias styrke.

Lux har før vækket Galio til live, første gang var hun kun 13 år. Selvom Galios liv er dedikeret til at bekæmpe magi, den selv samme magi, der giver ham liv, har de opbygget et tæt forhold. Derfor svarer han også med det samme, da Lux kalder på ham i videoen. 

Fun fact: Den tryllestav som Lux bruger, var en gave fra en magiker hun hjalp ud af byen efter Sylas forsøgte at overtage.


Piltover - Urgot, Vi og Caitlyn

Anden del af videoen omhandler endnu en karakter, der bryder fri fra fangeskab.

I Noxus vægtes styrke over alt. Dette gjorde Urgot til indbegrebet af Noxus, stedet han blev født og ønskede at tjene mere end noget andet. Som en velanset soldat og bøddel gjorde han altid hvad han fik besked på - og dette skulle blive enden på det liv han kendte.

Urgot blev sendt til Zaun på en mission, men det viste sig at være en fælde. Fanget uden for hans lands grænser blev han overmandet og fængslet i de kemikalie fyldte miner under Zaun. Men de miner, der havde knækket så mange mennesker før ham, gjorde kun Urgot stærkere. End ikke tortur kunne røre ham - han havde allerede oplevet den ultimative smerte; forræderi. 
Det var også i minerne, at Urgot udviklede sig til sit nye jeg. Han fandt frem til de svageste dele af sin krop og udskiftede dem med maskineri. Vagterne kunne ikke længere træde ind i Urgots celle og de indsatte frygtede ham mere end noget andet. Efter år i fangeskab lykkedes det ham og hans tilhængere at flygte. De hærgede, plyndrede og dræbte alle på deres vej - altså indtil de lagde sig ud med klaner fra naboregionen, Piltover

Han befandt sig altså endnu en gang i et fængsel, hvor stærkere kæder skulle forsøge at holde ham for anden gang. Forskellen var dog, at han denne gang havde vogtere, der ikke frygtede ham. De så igennem den legende, der var blevet bygget op omkring the Dreadnought.

Det var sheriffen i Piltover, Caitlyn, og hendes makker Vi, der stoppede ham da han angreb nogle af Piltovers ledere. Det var også de to, der påtog sig opgaven om at bevogte ham. De vidste, at hans tilhængere aldrig ville stoppe med at forsøge at befri ham. 

Det er de selv samme tilhængere, der formår at snige sig ind i hans celle i videoen. Folk fra de nederste dele af Zauns slum, vansirede og igang med den samme proces som Urgot gik igennem - at gå fra menneske til maskine.

Fun fact: Vi var en bandeleder i Zaun før hun slap væk og begyndte at arbejde sammen med Caitlyn.


Shurima - Ezreal og Kai'Sa

Historien bag Ezreal og Kai'Sas møde er lidt mere lige til - og lidt mere tilfældigt.

Ezreal er en rendyrket opdagelsesrejsende, ligesom titlen the Prodigal Explorer hentyder til. Med to berømte arkæologer som forældre, var han dømt til at blive en af de mest nysgerrige personer i Runeterra. 
Efter hans forældre forsvandt, forlod han sine studier for at lede efter dem. På rejsen fandt han den berømte handske som han bærer, men ikke hans forældre. 

Siden da har han opbygget sig noget af et ry som rejsende, og folk roser ham for at gøre og finde ting, som ingen andre ville have kunne. Dette er blot en facade, der maskerer håbet om at blive genforenet med forældrene. Hvis han kunne placere sig som verdens førende arkæolog ville de blive nødt til at komme tilbage til ham.

Videoen viser hans seneste jagt på et artefakt, denne gang er det Tear of the Goddess han er efter. På turen gennem Shurima løber han ind i Kai'sa, som voksede op her. The Void har hærget regionen gennem mange år.

Da Kai'Sa var lille blev hele hendes familie, og den landsby hun boede i, opslugt af the Void. Alt og alle døde, på nær Kai'Sa. Hun svævede derefter i en problematisk symbiose med det stykke void teknologi, der satte sig fast på hende. Gennem ren vedholdenhed og viljestyrke, vandt hun ejerskabet tilbage over sin krop - og har nu dedikeret sit liv til at bekæmpe the Void.

De skabninger, der angriber Ezreal da han samler the Tear op, er voidlings. Kai'Sa må have sporet dem dertil og løber tilfældigvis ind i Ezreal. Hun kommer ham til undsætning, og indikerer at han skal se at komme ud derfra.

Ezreal bliver fanget i et dilemme om at blive og kæmpe eller forlade Kai'Sa til hendes skæbne. Efter at være blevet forladt af forældrene, efter at have oplevet sådan et svigt, ønsker han dog ikke at påføre nogen andre den smerte.

Fun fact: Ezreals forældre forsvandt i jagten på Ne'Zuks Gauntlet - den handske han nu selv bærer.


Har du lyst til at gå endnu mere i dybden med historierne? Så kan vi anbefale følgende:

Fem tegneserier om Lux, Garen og Sylas - LUX

Historien om Sylas' rejse til Freljord - The Shackles of Belief

Venskabet mellem Lux og Galio - Flesh and Stone

Vi opdager og bekæmper revolutionen som Urgot har startet - Child of Zaun

Ezreals historie - The Prodigal Explorer

Kai'Sas historie - Daughter of the Void