Den seneste champion, der blev tilføjet i League of Legends, som nu tæller 148 forskellige af slagsen, har vist sig måske ikke at være helt så balanceret. Det er i hvert fald den historie hans ban rate fortæller. 

Aphelios, der har været ude siden den 11. december, er nemlig den seneste uge blevet, så godt som, nægtet adgang til Summoners Rift. På den koreanske server har han nået en svimlende ban rate på 223.47%, hvilket har slået samtlige rekorder på spillets forskellige servers. Tænker man på, at dette er den server, der vel sagtens kan beskrives som den mest udfordrende, har spillerne nok en god grund til ikke at ville spille mod The Weapon of the Faithful

Der er vel heller ikke så meget at sige til efter at have set et klip som dette:


Her er det den tyske streamer og tidligere professionelle spiller, NoWay, der høster et grumt Pentakill

Et så højt tal virker måske også umuligt i denne sammenhæng, da den maksimale ban rate normalt vil være 200%. Det kræver at begge sider - rød og blå - banner den omtalte champion i hver eneste lobby. Procenten er dog blevet skubbet over de 200, da tallene fra remakes også tæller - de tælles dog ikke med når det samlede antal spillede kampe udregnes.

Til sammenligning har vi Akali på en andenplads med 174.37%. 


Det faktum at Aphelios fortsat er en relativ ny champion, og det nu er vanskeligt at få lov til at spille ham mod andre, gør det svært at vurdere hvor stærk han egentlig er. Sammen med Diana var han nemlig heller ikke tilgængelig under dette års koreanske KeSPA Cup, hvilket betyder at vi nok må vente til Spring Split begynder i de forskellige regioner, før vi kan se ham blive spillet i et professionelt miljø - hvis han altså ikke også bliver permabannet her.

Han er dog uden tvivl en af de sværeste champions som Riot Games nogensinde har udgivet, så måske skal folk bare lige have tid til at lære ham at kende. Riot har dog allerede afsløret planer for at balancere hans styrke - hvilket de allerede har gjort én gang. De første nerfs landede i dag med Patch 10.1, mens starten på den nye sæson nok vil følge op med flere. 

Det er ikke uhørt, at nye champions virker lidt for stærke når de kommer ud. Aphelios må dog siges at have skubbet dette op på et helt nyt niveau. 


459
Paracon
1099 kr.
377
PUBG
649 kr.
345
Paracon
589 kr.
1203
Nordic
699 kr.
611
Ny
449 kr.