Årets sidste LCD split er spillet færdig, og blev afsluttet med en fed finaledag som blev afholdt på Campus Vejle Sportscollege. Dagen bød både på bronzekamp og finale - begge i bo5 format. 

Dagen startede ud med bronzekampen hvor Wicked Gaming og Atlando mødtes. Kampen skulle helt ud på femte map før Wicked Gaming fik lukket kampen, efter en lang og blodig femte kamp. 

Efter bronzekampen var det tid til den store finale, hvor Vipers Inc mødte Hillerød eSport, i kampen om årets sidste trofæ. 


 Vipers Inc |2-3|  Hillerød eSport

Game 1

Finalen startede ud med et early game domineret af Vipers. Kort inde i spillet samlede Den Voksne to kills op på Xayah, og allerede der var der sat op til en rigtig carry performance. I toplanen havde Lunddorf også fået rigtig godt styr på tingene, hvilket resulterede i det første tower efter 13 minutter. 

Efter 20 minutter var Vipers foran med hele 6000 guld, og for Hillerød var det derfor svært at finde et moment hvor der kunne laves et comeback, især fordi der absolut intet modsvar var til Lunddorfs split push. Efter 28 minutter satte Vipers det sidste push ind, og snuppede første kamp uden de store problemer. 

Game 2

I anden kamp fortsatte Vipers præcis hvor de slap, nemlig med dominans. Med Hidon på Nunu var der ingen tid til at få pusten, da han lavede gank efter gank. Da det lignede at Vipers ville snowballe sig til endnu en hurtig sejr, fandt Hillerød endelig en fight, nemlig ved dragen efter 16 minutter hvor de fik 3 kills. 

Ved 20 minutter var kampen fortsat rigtig tæt, men et godt pick fra Hillerød åbnede op for kampens første baron. Med baron buff på alle mand kunne Hillerød sætte et stærkt push op, og udligne finalen til 1-1. 

Game 3

For tredje kamp i streg var det Vipers der lagde klart bedst ud early game. Med fire hurtige kills på Lunddorf i top lanen var der endnu en gang lagt op til stærk split pushing på Fiora. På Hillerøds side var det Moxokx der fik de fleste kills, hvilket resulterede i en score på 5-0 efter 15 minutter. 

Med fuldstændig jævnbyrdigt guld, var det kun et spørgsmål om tid, før et af holdene fandt det rigtige moment til at trække fra. Vi skulle 25 minutter hen i kampen før den første store fight opstod, og her var det Vipers der både vandt fighten og snuppede baron. Med en baron buff på Lunddorfs Fiora, blev mappen splittet så meget op, at Hillerød slet ikke kunne holde kontrollen. Vipers vandt game 3, og kom som det første hold på tournament point, efter et fuldstændig vanvittigt penta kill fra Lunddorf. 

Game 4

Der var for Hillerød ikke plads til flere nederlag da de gik på Riften for fjerde gang. For første gang i finalen var det Hillerød der havde bedst styr på early game, især Kroghsen i mid, og Moxokx i botlane, fik sat kills på tavlen. På trods af den gode start svarede Vipers tilbage, og gav absolut ikke ved dørene. 

Efter 20 minutter var kampen stadig utrolig tæt, men med det ene gode hook efter det andet fra FLEXIBLE, kom Hillerød tættere og tættere på en win. Med en fed Jhin og Kassadin var det ingen overraskelse da Hillerød lukkede kampen efter 28 minutter. 

Game 5

Hele splittet skulle afgøres i femte og sidste kamp. Begge hold havde gennem finalen vist hvad de er i stand til, og det var derfor fuldstændig umuligt at calle, hvem der skulle løbe med den endelige sejr. 

Selvom det var alt eller intet for begge mandskaber, var der rigeligt med action fra start, hvor begge mandskaber tradede masser af kills frem og tilbage. Efter 23 minutter fik Hillerød fat i baron, og for første gang lignede det for alvor at de kunne løbe med guldet. Få minutter efter havde Hillerød pushet helt ind i Vipers base, og med en god fight gjorde de en ende på det hele. 


Dette konkluderer årets sidste LCD split, men frygt ej, LCD er naturligvis tilbage i 2020. 

Stort tillykke til Hillerød eSport der løber med guldet.