Det er ingen hemmelighed, at Fortnite - siden spillets udgivelse tilbage i 2017 - har domineret alle streaming- og videoplatformer, mens de ældre titler har haft svært ved at følge med.

Nye tal viser dog, at League of Legends igen er tilbage på toppen af Twitch. Vi snakker dog hverken i forhold til antal seere og folk, der streamer spillet, men derimod hvor mange timer som fans har brugt på at se spillet. Det seneste år har League of Legends, der lige har haft 10 års jubilæum, nemlig taget førstepladsen tilbage igen.

Alle brugte tal er fra 2019

Denne udvikling skyldes den stigende interesse, som Riot Games har formået at genetablere omkring spillet. De største creators inden for spillet har haft et fremragende år og Riots egne turneringer melder om det samme - dette års World Championship stod for omkring 12.4% af de sete timer og slog seertalsrekorderne flere gange.

Vi kan dog ikke komme uden om, at den populære streamer, Tyler "Ninja" Blevins, har haft stor indflydelse på dette resultat, efter han flyttede fra Twitch til Mixer tilbage i august. Med over 14 millioner følgere var han platformens største personlighed og havde han ikke skiftet, ville Fortnite nok være sluttet øverst igen i år. 

Det faktum, at folk ser mere League of Legends end Fortnite, bliver dog gjort mere imponerende når man tænker på, at Fortnite er blevet streamet mere end 3 gange så meget som LoL.

Fortnite har altså langt mere content og langt flere folk, der streamer spillet, men League of Legends har gang på gang bevist, at det har en af de mest loyale fanbaser i verden - en fanbase, der stadig vokser efter 10 år. 

Hvert år er der også nye spil eller kategorier, der opbygger et stort publikum. Årets førsteplads på "Trending Games" er ikke en overraskelse, men det er andenpladsen til gengæld. 

Just Chatting har længe været på vej op, efter Twitch valgte at samle IRL aktiviteter under én kategori. At Grand Theft Auto V har fået et pludselig boost i popularitet kom som en overraskelse for mange. Det kan dog nemt spores tilbage til introduktionen af spillets mest populære game mode til dato, GTA V Roleplay.

Det er aldrig til at sige hvordan seernes præferencer udvikler sig. Selvom vi ved at spil som Fortnite og League of Legends ikke forsvinder i den nærmeste fremtid, kunne 2020 sagtens bringe en titel, der kommer til at slå dem begge.