Bliv en god gamer

E-sport er det helt nye og er kommet for at blive. De fleste unge mennesker i dag har et nært forhold til computeren og de spil den medfører. Det er ej længere nødvendigt, at mødes med vennerne ansigt til ansigt for at føle sig social eller få menneskelig kontakt. Det er i dag muligt at opnå en fællesskabsfølelse og mindske følelsen af ensomhed ved blot at sidde derhjemme i vante omgivelser alene. Mennesker har et enormt behov for at høre til, da vi er en slags flokdyr. Trods vores stigende selvstændighed og individualisme, så har vi stadig behovet. For mennesker ramt at socialangst eller andet, som gør det svært at begå sig i sociale sammenhænge er internettet løsningen på ensomheden. Endvidere har vi et behov for at dygtiggøre os, så du ønsker også at blive en god gamer, men hvordan? Læs med herunder og få 4 gode tips dertil.

1.Få nok søvn

Du tænker måske, at søvn er overvurderet, da du jo skal spille så meget som muligt, men det er det ikke. Søvn er umådelig vigtig for din ydeevne. Ligesom din computer kan blive overbelastet og langsom, kan din hjerne også blive det. Sover du for lidt, vil din ydeevne blive langsommeliggjort og du vil være for træt til at kunne holde koncentrationen, spillene igennem. Gennem søvn opsparer du også mere energi og du giver din krop ro for den sidestilling du ellers er placeret i. Sov derfor de anbefalede otte timer pr. nat, så din krop får den rette mulighed til at restituere.

2.Husk at slap tilstrækkeligt af

Restitution er hemmeligheden bag en god gamer. Når du ikke spiller er det derfor vigtigt, at lade din krop slappe tilstrækkeligt af. Ikke blot gennem søvn, men også i de vågne timer, hvor du ikke spiller. Det kan du eksempelvis gøre med en god lydbog. Du kan finde et hav af lydbøger til afslapning her, hvor du kan finde lige den genre, du har lyst til at lytte til. Lydbøger får dine tanker væk fra spillet, som gør at du får en pause fra spillet. Pauser er godt for alt og vil gøre dig mere klar på spille, når du endeligt skal det. Lydbøgerne kan du også tage i ørene på en løbetur, hvor du styrker kroppen, som også er vigtigt for en god gamer.

3.Hør musik og effektiviser hjernen

For mange år siden blev der lavet et studie, som påviste at unge universitetsstuderende scorede flere point i deres eksaminer, efter de havde hørt et stykke Mozart musik. Deraf navnet; Mozart-effekten. Senere er det dog blevet påvist, at det ikke handler om Mozart, men om musik generelt. Det er således, at når hjernen hører noget der gør en glad, så udløses der dopamin og dermed er vi mere parate på læring og koncentration. Så hvis du skal spille et vigtigt spil, så skal du altså høre et stykke musik lige inden, som gør dig glad.

4.Øv dig tilstrækkeligt

Studier viser ydermere, at det tager 10.000 timers øvelse at blive god til noget. Derfor skal du ej frygte, hvis du ikke føler, at du bliver bedre. Det tager længe at dygtiggøre sig, så det er blot vigtigt, at du fortsætter med at øve og huske de ovenstående råd til at effektivisere din ydeevne. Derudover er det en god ide, når du øver, at spille mod modstandere, som er over dit eget niveau. Måske du taber alle kampe det første lange stykke tid, men ved at spille mod nogen over dit niveau, bliver du presset til at yde mere og standarten sættes højere. Med tiden, måske uden du selv opdager det, vil dit bundniveau være blevet betydeligt højere, da du hele tiden skubbes til at skulle kunne mere end ellers.