Selvom Riot Games allerede kan prale med at have den største turnering inden for esport, har det ikke reduceret deres ambitioner om at udvide det professionelle League of Legends miljø.

ESPN journalist, Tyler "FionnOnFire" Erzberger, der dækkede hele årets World Championship i Europa, har fortalt, at repræsentanter fra den øverste ledelse ved Riot, ser et World Cup som en væsentlig del af spillets fremtid. For dem er der ingen tvivl om, at det kommer til at ske - det er mere et spørgsmål om hvornår.

Mens Worlds bliver spillet af selvstændige hold/organisationer, der er uafhængige af nationalitet, vil et World Cup give spillerne mulighed for at repræsentere deres land. Som Erzberger dog siger, så betyder det meget for Riot, at det bliver gjort ordentligt. Det skal være noget, som er værd at deltage i.
Lederen af Riot Games' globale esportsoperationer, John Needham, kommenterede på dette i sidste uge. Han indrømmede, at det er noget som personalet har diskuteret længe. En nation-baseret turnering har det med at tiltrække de mest passionerede fans, og han håber derfor at de snart kan komme med noget konkret.

Formatet er heller ikke nyt inden for esport, hvor spiltitler som Overwatch, Starcraft II og PlayerUnknown's Battlegrounds allerede har afholdt World Cup, Nation Wars og Nations Cup.

Selvom vi nok ikke skal forvente et World Cup i 2020, har vi nu endnu en grund til at glæde os til den fremtid som Riot Games har planlagt.