Hvis man er League of Legends fan har man højst sandsynligt ventet længe på dagen i dag. Worlds 2019 finalen er nemlig blevet spillet, og ikke nok med at hele showet foregik i Paris, så var et europæisk hold også repræsenteret, nemlig G2 Esports, hvor både danske Caps og Wunder spiller. 

Modstanderen var kinesiske , der det sidste halve år har haft fart over feltet, og spillet rigtig flot. Begge finalister har på mange punkter samme spillestil, så der var lagt i kakkelovnen til den største finale i spillets historie. 


G2 Esports |0-3| Fun Plus Phoenix

Kamp 1

Finalen startede vildt ud med to spændende teamcomps fra begge hold. FPX viste deres Nautilus mid frem, hvor Caps og G2 valgte Pyke til midlanen - et match-up mange nok ikke havde forudset. Kampen bar præg af mange tekniske plays, men det var hele tiden FPX der havde mest succes. Efter en fight ved dragen fik FPX virkelig taget hul på føringen, som de sad på hele vejen til G2's nexus. 

Kamp 2

I anden kamp er det igen FPX der er skarpest på deres execution. Allerede ved første drage fik FPX tre kills, og en føring, på trods af at G2 fik dragen. Den tidlige føring førte til et tidligt snowball fra FPX, der efter 15 minutter var foran med over 4000 guld. Desværre for hele europa fandt G2 aldrig åbningen til at komme tilbage i kampen, og måtte endnu en gang se sig slået.

Kamp 3

Med kun én kamp fra at tabe finalen var der maksimalt pres på G2, der lignede et hold der var på vej mod en direkte ydmygelse. Desværre blev vores alles mareridt også en realitet, da G2 bare ikke havde niveauet på dagen. FPX vinder dermed finalen 3-0. 


Med årets finale kan et LPL hold kalde sig for verdensmestre for andet år i træk, og vinder for anden gang mod et EU hold i finalen med 3-0.