Kina har netop offentliggjort at de vil indfører en tidsbegrænsning, eller et såkaldt "curfew" (udgangsforbud), for børn og unge under 18, når det kommer til onlinespil. Forbuddet skal være med til at forebygge spilafhængighed blandt de unge - dette skriver CNN.  

Begrænsningen kommer til at indgå på alle online gaming platforme, hvor især verdens største gaming virksomhed, Tencent, er i fokus. Tencent ejer eksempelvis Riot Games som står bag League of Legends, og andre store mobilspil i Kina. 

De nye regler siger at børn og unge under 18 år ikke vil være i stand til at spille fra kl. 22:00 til 08:00. Derudover vil det i hverdagene kun være muligt at spille 90 minutter om dagen, og op til tre timer i weekender eller ferier. Udover spilletiden vil der også komme regler for hvor mange penge mindreårige kan bruge i spil. Børn i alderen 8-16 år vil kunne overføre op til 200 yuan om måneden, hvilket svarer til knap 200 kroner. Er man mellem 16 og 18 år er dette maksimumsbeløb sat op til 400 yuan, knap 400 kroner. 

De nye regler er sat i værk af "China's General Administration of Press and Publication" og skal være med til at bekæmpe spilafhængighed blandt unge, samt beskytte de unges fysiske og mentale helbred. Sammen med politiet vil der blive arbejdet på at indfører et log-in system, hvor man bruger personlige oplysninger, så alt aktivitet kan blive overvåget.