Med weekendens kvartfinaler til Worlds 2019 er der blevet sat seerrekord, der overgår alle tidligere esport events. I kampen mellem SKT og Splyce gik det nemlig ikke stille for sig med seertallene, der nåede et peak på 2.5 millioner seere. Tallene er målt af ESCarts der er kendt for at tracke seertal over de fleste store streamingsider - bemærk at de kinesiske seertal ikke er inkluderet. Alle streamingtjenesterne som indgår i målingerne kan ses i bunden af artiklen. 

Med disse tal overgår kvartfinalen dette års Fortnite Worlds Cup finale, der nåede et peak på 2.3 millioner seere. Derudover overgår League of Legends også sin egen rekord fra Worlds finalen i 2017 med omkring 400.000 seere. 

Med weekendens tal er det tydeligt at League of Legends lever i bedste velgående, og der stadig ikke er nogle som kan måle sig med følgerskaren, når det kommer til de helt store esport events. En af de naturlige årsager er SKT der, som mange ved, er den mest legendariske organisation i spillets historie, og har helt naturligt en stor fanbase. Derudover er LEC-holdene mere populære end nogensinde, især på grund af hjemmebanen til årets verdensmesterskab. 


Seertals statistiker fra Worlds 2019


Allerede næste weekend er der god grund til at tro rekorden endnu en gang vil blive slået, da de to giganter SKT og G2 Esports mødes i semifinalerne. Vi så til årets MSI hvor tæt de to hold kan spille op, og vi ved at begge hold har et kæmpe publikum bag sig. 


Læs mere om seertallene på ESCharts egen side.

Streamingsider der har indgået i målingerne: 

Twitch, Youtube, Facebook, VK Live, Afreeca TV, Garena Live, Sports Naver og Nonolive