De seneste uger har den koreanske organisation, Griffin, trukket overskrifter. Holdet, der primært er kendt for League of Legends, konkurrerer også i PlayerUnknown's Battlegrounds og Overwatch

Det hele startede to uger før holdets første kamp ved The 2019 League of Legends World Championship, da det kom frem, at Griffin havde valgt ikke at fornye kontrakten med deres cheftræner, Kim "cvMax" Dae-ho. Denne nyhed var forvirrende for mange, da cvMax havde været den drivende kraft bag kulisserne siden holdet blev formet. Han havde været den perfekte støtte for det unge mandskab, der kunne læne sig op ad hans erfaring og innovative tankegang. 

I ugerne siden, har cvMax ytret sin afsky for den måde Griffins direktør, Cho Gyu-nam, styrer organisationen på. Det var også uenigheder med Cho, der - ifølge cvMax - fik ham afskediget til at starte med. 
Tidligere på ugen blev hans meninger så til beskyldninger, hvilket gav Riot Games' gren i Sydkorea og Kina - samt Korea e-Sports Association (KeSPA) - grund til at undersøge det nærmere. 

Konkrete beskyldninger

Kanavi - Efter Griffin udlånte deres reservespiller, Kanavi, til JD Gaming tilbage i maj, blev den 18 årige jungler hurtigt tilbudt en fuldtidskontrakt af det kinesiske hold. Ifølge cvMax, skulle direktør Cho Gyu-nam have presset Kanavi til at acceptere JD Gamings tilbud, ved at beskylde ham for manipulation og true med at fjerne ham fra holdet. Da Kanavi stadig havde en gældende kontrakt, udløste den femårige aftale, som han altså endte med at tage imod, en buyout sum på ₩1 milliard (5.7 millioner danske kroner). JD Gaming købte ham altså fri af hans kontrakt med Griffin, hvilket det koreanske hold - og Cho - tjente godt på.

Levevilkår - Den anden del af beskyldningerne, og uden tvivl den værste af dem, omhandler holdets reservespillere. cvMax har fortalt, hvordan reservespillerne ikke har stole til at sidde på når de træner og hvordan deres måltider består af de primære spilleres rester, da de ikke selv har tilladelse til at bestille mad.

Oven på beskyldningerne, meldte Still8 - Griffins moderselskab - også ud, at de ville starte deres egen interne undersøgelse. Den administerende direktør, Seo Kyung-jong, udtrykte hans respekt for cvMax og forsikrede fans om, at de vil stå til rådighed for KeSPA og Riot Games' undersøgelser. 
De beder dog også om forståelse for, at de nok først vil dykke nærmere ned i det efter Worlds er overstået. Lige nu bør fokus ligge på turneringen, og på at sikre de bedst mulige forhold for spillerne. 

cvMax håber selv på, at situationen bliver mødt med mere end en middelmådige respons - både fra de passende myndigheder, men også fra organisationen selv.