Da Sony præsenterede planerne for den kommende spillekonsol tilbage i April, var informationerne meget sparsomme. Tidligere i dag bekræftede underholdningsgiganten derfor et tidspunkt for den forventede lancering, sammen med et indblik i deres arbejde med konsollens nye controllers.

I dag bekræftede Sony, at deres kommende spillekonsol forventes at ramme markedet i the Holiday Season 2020 - hvilket kan betyde alle dage imellem sen november 2020 og januar 2021
I stil med de fire foregående generationer af konsoller, vil denne blive kaldt "PlayStation 5". 

Selvom der endnu ikke er meget information og konsollen selv, fortalte Sony om nogle interessante features ved de nye controllers. Deres håb med dem er at forbedre spillernes mulighed for fordybelse. Den teknologiske forklaring er: at den nuværende teknologi i Sony's DualShock controllers, det man kalder for rumble, bliver erstattet af haptic feedback
Hvad det helt konkret gør for din spilleoplevelse er simpel. Det skal udvide den feedback som din controller giver dig, alt efter hvad du foretager dig i spillet. Dermed kommer vibrationerne i controlleren til at føles anderledes alt efter om du tackler en modstander på fodboldbanen, kører galt i en bil eller noget helt tredje. Du vil endda få en fornemmelse for den texture som du bevæger dig på, om det er græs, mudder eller asfalt.

Den anden store forandring, kalder Sony for adaptive triggers, hvilket er en udvidelse af de eksisterende trigger knapper, (L2/R2). Knapperne vil blive programmeret til at efterligne den modstand som man ville have oplevet i virkeligheden. Her mener de f.eks. fornemmelsen af at spænde en bue eller at accelerere henover stenet terræn.

Disse to egenskaber skal være med til at skabe en mere realistisk oplevelse for spilleren, ved at tilbyde variationer ud fra forskellige omstændigheder. Controllerne er allerede sendt ud til spilstudier og udvalgte testpersoner.

Sony har fortsat meget mere at dele om projektet, men det gør de nok først når vi nærmer os den egentlige lancering. Alt imens, har vi fortsat titler som Death Stranding, The Last of Us Part II og Ghost of Tsushima at se frem til på PS4.

Det originale blogopslag fra Sony, kan læses her.


234
Paracon
999 kr.
1355
Nordic
1599 kr.
227
Paracon
589 kr.
411
Ny
449 kr.
1100
Nordic
699 kr.