Når man lever af at spille computer er det essentielt at kunne træne og forberede sig online - her er League of Legends ingen undtagelse. Endnu vigtigere er det når der bliver spillet Playoffs, Gauntlet og når mange hold har valgt at placere deres Worlds bootcamp i byen.

Det er ikke nogen hemmelighed, at internettet i Berlin er præget af ustabilitet og konstante ændringer. Idet at LEC studiet - og dermed størstedelen af ligaens hold - har base i byen, har det givet anledning til en hel del frustrationer gennem årene. 
Senest var der LEC Gauntlet, hvor Origen, Splyce, Schalke 04 og Fnatic spillede. Op til kampene havde især Splyce og Schalke store problemer med deres forbindelser. For Splyce var det endda så slemt, at head coach Duke meldte ud at holdet var gået glip af hele to ugers træning:

På trods af at holdets hus har to separate fiberforbindelser, og en mobilforbindelse som backup, var de altså uden en stabil forbindelse op til Gauntlet.

Heldigvis for Splyce, viste det sig også at modstanderne fra Schalke døjede med de samme problemer. Toplaner Andrei "Odoamne" Pascu tweetede følgende svar:

Værre bliver det dog nu hvor der er mange hold, der i år har planlagt at bootcampe i Europa frem mod verdensmesterskaberne i oktober. Berlin er naturligvis det oplagte valg, da både Play-ins og Gruppespillet foregår i byen. Cloud9 og Clutch Gaming har allerede slået sig ned i Berlin, mens Team Liquid i stedet befinder sig i Holland hvor de har egne træningslokaler.

Byens ry for dårligt internet kan også være en af grundene til, at de kinesiske og koreanske hold har valgt at blive i deres egen region indtil Worlds starter. Udover muligheden for at spille soloqueue, bliver holdene også forhindret i at scrimme hinanden regelmæssigt.
Scrims er enormt vigtigt op mod en international turnering, da det kan give holdene en bedre forståelse for deres modstandere, deres strategier og valg af champions. 

En repræsentant for Berlins handelskammer har kommenteret på problemet, der altså ikke kun påvirker LEC holdene, men utallige industrier og virksomheder i byen. 

“In Germany, you will find almost everywhere copper cable that’s not capable to go faster than 250 megabits per second. The average reality is about 50 megabits per second. That’s quite poor.”

Byens forsøg på at få indført fiberforbindelser er før blevet skudt ned, så i fremtiden kunne vi meget vel se LEC hold rykke til andre byer. Splyce har allerede planer om at rykke holdet til Frankrig fra næste år.