Den Internationale Olypmiske Komité (IOC) er gået sammen med Intel om at arrangere det såkaldte Intel World Open, som bliver afholdt lige før Sommer-OL 2020 i Tokyo, Japan.

I år afvikles turneringen gennem to spiltitler, nemlig Rocket League og Street Fighter V, med de dertilhørende spilstudier, Psyonix/Epic Games og Capcom, indover som partnere. Den samlede pulje lyder på $500.000, der bliver fordelt ligeligt mellem de to spil. 

Forud for det egentlige event, vil der bliver afholdt "online qualifiers" i starten af 2020, hvor alle og enhver har mulighed for at deltage. Efter de bedste spillere er blevet udvalgt - og vi har et "landshold" - bliver der spillet kvalifikationsrunder i Katowice, Polen engang i juni måned. Her går vinderne videre til Tokyo, hvor finalerne spilles mellem den 22.-24. juli - og afsluttes lige før de Olympiske Lege starter den 24.

Vi så for første gang The World Open tilbage i 2018, hvor Intel og IOC varmede op til Vinter-OL i Sydkorea. Det gjorde de med en Starcraft II turnering - et spil, der fortsat er enormt populær i landet.
Den helt store forskel er dog, at i år kan vi se med hjemmefra. ESL, som Intel har samarbejdet med gennem mange år, bl.a. i forbindelse med Intel Extreme Masters, kommer nemlig til at stå for produktionen af the Intel World Open. Dermed kan vi roligt regne med ikke at gå glip af noget.

Efter den officielle offentliggørelse af planerne, var sportsdirektøren for IOC, Kit McConnel ude og sige følgende:

We are excited Intel is bringing the Intel World Open esports tournament to Japan in the lead up to the Olympic Games Tokyo 2020. As we explore the engagement between esports and the Olympic Movement we are looking forward to learning from this event and continuing to engage with the passionate esports community from around the world. 

Hvis man kan tage noget væk fra hans udtalelse så er det, at det ikke bliver sidste gang vi ser esportsrelaterede events forud for et OL. De tidligere oplevelser har kun været positive og der er ingen grunde til, at "traditionel" sport og digital sport ikke skulle kunne trives i samme miljø.

Flere oplysninger forventes frigivet når vi nærmer os starten af 2020.