Tilbage i februar annoncerede Nike et fremtidigt partnerskab med League of Legends Pro League - eller LPL - som den officielle udbyder af holdtøj til ligaens 16 organisationer.

For godt to dage siden kom de første billeder af tøjet frem, og med dem, et bedre indblik i det nye partnerskab. Herunder kan du bl.a. se holdtrøjerne for FunPlus Phoenix (FPX), Invictus Gaming (IG) og Royal Never Give Up (RNG).

Udover deres ekspertise inden for tøj og sportsudstyr, kommer Nike desuden også til at stille deres viden inden for fysisk og mental sundhed til rådighed.

I et kort videoindslag gør sportsgiganten det nemlig klart, at de kinesiske superstjerner på ingen måde prioriterer deres helbred. Fysisk træning er helt fremmed for spillerne, der altid har holdt fokus på spillet selv - hvilket de gør i 10+ timer om dagen. Det er også tydeligt at de, pga. deres livsstil, ikke er på niveau med deres jævnaldrende. De scorer højt i de mentale tests, men halter efter i de fysiske. 
Værst er det dog for den 22-årige verdensstjerne Uzi, der længe har døjet med skulderproblemer. Sammen med Ning fra Invictus Gaming, bliver han testet af Nike's egne specialister, der hurtigt kan se at hans hverdag har brug for en alvorlig omlægning. 

One time I went to the hospital for a check-up and the doctor said my arms are 40-50 years old. He really told me that.

Som en af LPL's officielle partnere er det naturligvis i Nike's interesse at maksimere den tid hvor spillerne kan konkurrere på det højeste niveau. Det er også tydeligt at den usunde livsstil har stor indflydelse for de kinesiske spillere, der gennemsnitligt kan se frem til en karriere på 2.6 år i LPL. En blanding af et stigende niveau, men især også forsømmelse af fysisk og mental sundhed, må siges at være de to største syndere.

Der er tydeligvis en stor kulturel forskel i forhold til vores tilgang til professionelt computerspil i vesten, og den tilgang de har i Asien. Fysisk og mentalt træning fylder efterhånden meget for hold i EU og NA, der løbende udvider deres stab af performance coaches, fysioterapeuter, kokke m.m. - for derigennem at kunne skabe det bedst mulige miljø for en stabil livsstil.

Videoen indeholder også udtalelser fra Zoom (JD Gaming) og et direkte indblik i levevilkårene for spillerne på Top Esports.


Grundet tilfældelige adgangsproblemer til den kinesiske side hvor videoen ligger, valgte jeg at optage og uploade videoen på YouTube. Den originale video skulle dog stadig være tilgængelig her.
Videoen kommer med engelske undertekster.