Efter Team Liquid vandt deres fjerde Split i streg den 25. august, satte deres stjernespiller sig ned sammen med Emily Rand fra ESPN Esports til et interview.

Den første del dækker Doublelifts syn på NA som region, hans forberedelse til Worlds og hans enorme respekt for LPL botlanes (LPL er den kinesiske region) og deres evne til at spille risikabelt.

Emily Rand starter benhårdt ud ved at tage fat i, hvad fans såvel som professionelle, kalder for NARAM (blanding mellem NA og ARAM). Det handler i bund og grund om, at holdene i NA er bange for at være proaktive. De kan ikke finde ud af at spille sidelanes - i hvert fald ikke på niveau med de andre regioner - og derfor foregår alt typisk igennem midlane hvor holdene banker sammen gang på gang.

Her mener Doublelift dog, at Team Liquid stikker ud. De har brugt meget tid på at øve macro, da det er afgørende for et holds internationale succes. Derfor er det også vigtigt ikke at lade regionen trække holdets niveau ned:

...we like to believe that we have the potential to be a lot higher than them [other LCS teams].


Det er dog fortsat meget vigtigt at følge med I andre regioner, ikke nødvendigvis for at få inspiration til nye strategier eller picks, men mere for at forstå logikken bag holdenes valg og metoder. 

SKT plays... some of the most boring League I've ever seen.

Kedeligt måske, men effektivt er det i hvert fald. Derimod mener Doublelift at det mest spændende League - og de botlanes han selv lære mest af - findes i LPL. Uzi og Ming er pionerer inden for deres positioner, og har længe fungeret som forbilleder for spillere fra andre regioner. 

Men hvad er det så LPL botlanes kan, som andre ikke kan? 

I think LPL botlanes see these angles where they will like... win an all-in or they will win a trade by like 50 HP. Either LPL botlanes are crazy, or they have like the most perfect, down-to-the-wire calculation.

Appellen for Doublelift ligger tydeligvis i deres aggressive spillestil og i deres vilje til at fremtvinge fordele. Sammenlignet med NA, kan man godt tillade sig at kalde de to regioner for modsætninger på dette punkt.

I del to, flyttes fokus til hans tanker omkring konkurrencen i NA og hvordan han ønsker at blive husket når han en gang stopper med at spille.

Now I just like, dont want anyone to ever win again except for me.


Det er tydeligt at Doublelift - og Liquid - har fået smag for at vinde. Han gør det meget klart at han hader at tabe, og nu hvor han har vundet så meget på det seneste, ønsker han ikke at genleve fortiden hvor det tit var lige-ved-og-næsten.

Skulle han i fremtiden løbe ind i modstand, ønsker han at det bliver lige netop det: modstand. Et nederlag til en bedre spiller - til et bedre hold - ville være acceptabelt. Ikke noget med at modstanderne var heldige eller at han selv spillede dårligt.

Afstanden mellem ham selv og de øvrige AD's i NA er dog fortsat så stor, at han nu for alvor går og savner konkurrence. 

I'm waiting for some next-gen ad carry to come. And I've been waiting for a long time. I wish Uzi would just come to NA, and I could play against him all the time.

Uanset hvor begavet en spiller man er, vil det altid være vanskeligt at udvikle sig uden modstand. Og modstanden blev på ingen måder større da Team Liquid bragte CoreJJ ind som ny support. Doublelift roser den tidligere verdensmester til skyerne og deler hans tanker omkring det faktum, at han selv er grunden til at sydkoreaneren valgte Team Liquid:

Every time he says that it makes me blush - Core is such an insane player.

Hvad der viste sig at blive til en af de bedste duos vi længe har set, blev også til endnu en forøgelse af Doublelifts eget niveau. Det kunne tænkes at han lidt skød sig selv i foden og nu har gjort det endnu sværere for andre at nå op til ham. 

Med det foregående i mente, runder Emily Rand selvfølgelig interviewet af med et stort spørgsmål: "Are you the best player NA has ever had?" Og i stedet for hans typiske selvsikre svar, vælger Doublelift at være ærlig:

I want to be. If I say yes, it means that I'm already there, so I don't have to work as hard. I think I've ticked a lot of boxes, and there's just one more to go.

Dette udsagn er en god måde at holde motivationen høj. Det er samtidig tydeligt at han kun har øjne for én enkel ting - Worlds. Hvis han en gang hejser trofæet, følger der måske et mere definitivt svar med til spørgsmålet. Jeg tvivler i hvert fald ikke på, at han fortsætter indtil det lykkedes.


1073
Nordic
699 kr.
214
Paracon
999 kr.
1326
Nordic
1599 kr.
257
Paracon
1099 kr.
347
Ny
449 kr.