Gode råd og tricks til dit næste LAN-party

Dette er betalt indhold, også kaldet ”advertorials”

Der fås meget få ting bedre end at samles med vennerne i en hel weekend, og hygge sig over en fælles passion. Et LAN-party er perfekt for alle, ikke kun hardcore gamere. Muligheden for at kunne være fælles om et større projekt - om det er en weekend med et mål om at ranke op i CS:GO eller vinde interne konkurrencer og turneringer, så kan fællesskabsfølelsen ikke sammenlignes med noget andet. Konkurrencer og turneringer hører til et LAN-party, og der skal altid være præmier til turneringer. Som turneringsleder kan du overveje en sjov præmie i form af et stykke sexlegetøj til mænd, som kan få smilet frem og kan være en gennemgående ting til jeres LAN-partyer.

Vigtigt at sørge for tip-top udstyr

Ordsproget: “Aldrig gå ned på udstyr” kan virke som en kliché, i dette tilfælde, men det er essentielt for at det bliver en god aften, at udstyret ikke kollapser. Dette gælder mest af alt din computer, skærm, mus og tastatur, men det er der i forvejen styr på, da dette konstant er i brug om hverdagen. Men ting, som man ofte glemmer når man skal afholde et LAN-party er ting som adgang til routere, ekstra internet-kabler, stikdåser og andet.

Alt efter hvor mange I er, så kan det hænde at jeres router ikke har indgange nok. Dette betyder at der skal nogle switches til, som gør at flere kan koble sig til at routeren. Disse kan købes i stort set alle elektronik-butikker, men kan findes billigt på Ebay, hvis man er ude i god tid.

Møbler og setup - vær kreativ

Det kan være en god ting, at tænke kreativt når man skal opsætte et LAN-party. Et LAN-party kan ikke afholdes alle steder, da der skal være mulighed for router-opkobling og plads til et vis antal store stationære computere. Hvis I er presset med plads, så kan det være en god ting at sørge for at placere deltagerne over for hinanden. Dette gør at diverse ledninger fra stikdåser, skærm, computere, kan samles i rummet mellem jer. Det er med til at optimere pladsforbrugen, da stikdåserne og ledninger ikke skal placeres rundt i lokalet. Samtidig er det også med til at give en god fornemmelse, når man kan kigge sin modstander i øjnene efter man har dræbt ham i Counter Strike eller andet. Konkurrencefølelesen øges markant.

Konkurrencer og turneringer

Til dit næste LAN, så vær sikker på at du har klargjort en masse konkurrencer og turneringer i samråd med dine deltagere. Det behøver ikke være gaming-relateret, det kan være alt muligt. Flere større LAN-party har et ‘cola crash’, hvor man skal bunde 1,5 liter cola hurtigst. Dette kan give nogle sjove situationer, men husk at gøre det udenfor, da det kan svine. Samtidig er konkurrencer og turneringer med til at gøre LAN-partyet mere intens. Det kan også blive en gennemgående ting, hvor man kan holde score og lave en sæson ud af det.