Vi har på Gaming.dk snakket med den professionelle League of Legends spiller og Fnatic jungler Mads "Broxah" Brock-Pedersen om det kommende sommer split, og hvad forventningerne i Fnatic er til den sidste halvdel af sæsonen. Broxah har med Fnatic vundet flere LCS (nu kaldt LEC) titler, samt været med til Worlds to gange, hvor sidste års deltagelse resulterede i en flot finaleplads.


Hvad er Fnatics målsætning for resten af sæsonen?

Når man er en del af Fnatic, vil målsætningen altid være den samme. Vi spiller for at ligge i toppen og vinde hvert eneste split, alt andet er uacceptabelt - og Worlds vil vi selvfølgelig heller ikke gå glip af. Der skal naturligvis en del arbejde til i det kommende split, eftersom vores niveau i år har været meget svingende. Samtidig har G2 været utrolig stærke og fortsætter med at blive bedre og bedre. Man må heller ikke glemme hold som bl.a. Origen, Splyce og Vitality, der også gerne ser sig selv gå hele vejen.

Der kommer til at være masser af modstand både i kampen om førstepladsen, men i den grad også i kampen om de tre pladser til Worlds. Når det kommer til internationale turneringer, bliver vi nødt til bare at tage et skridt af gangen. Det ville være fantastisk at nå langt til Worlds igen i år, men vi er ikke i en position til at tænke i de baner endnu. Først og fremmest skal vi klare det godt i sommer splittet og kvalificere os dertil.

Når det er sagt vil det stadig være den værst mulige skuffelse ikke at kvalificere os til Worlds i år. Jeg tror dog på, at det kan lade sig gøre.


Hvad har i arbejdet mest på i pausen fra spring split og til nu?

Vi fik en forfærdelig start i foråret og lå efter de første uger på en niendeplads, hvor vi risikerede at gå glip af playoffs. Når man er i den situation, er det bestemt ikke let at komme tilbage, og vi spillede med et enormt psykisk pres i en lang periode. Derfor har vi efterfølgende mest af alt haft brug for en pause, og jeg har i den sidste måneds tid bare taget den med ro hjemme i Danmark. Jeg ville selvfølgelig langt hellere have taget turen til Vietnam for at deltage i MSI, men det har været okay at få et afbræk væk fra det hele - i hvert fald efter sådan et hårdt split.


Hvordan har overgangen fra at spille med Caps i midlanen til Nemesis været?

Det har været en anderledes oplevelse at spille med Nemesis, hvilket primært skyldes deres meget forskellige spilletyper. Caps er en meget aggressiv spiller, forstået på den måde at han altid gerne vil skubbe spillet fremad hurtigst muligt, og ofte går efter individuelle plays. Nemesis spiller derimod mere forsigtigt og kontrolleret, hvilket er det stik modsatte. Dette betyder ikke, at Nemesis ikke har lige så stort potentiale. Vi andre har bare måtte tilpasse os den nye spilletype en smule, og jeg har personligt skulle tage en del mere initiativ og blive bedre til at skubbe spillet fremad, hvorimod jeg de sidste to år med Caps i stedet skulle sørge for, at det ikke gik for hurtigt.


Fnatic Worlds finale 2018


Hvilke mandskaber skal man holde øje med i det kommende LEC split?

I år har der været utrolig meget konkurrence omkring de øverste pladser på ranglisten. Som tidligere nævnt skal vi i den grad holde øje med hold som G2, Origen, Splyce og Vitality, men andre kan også hurtigt skabe problemer. Misfits og Schalke 04 har begge rigtig stærke hold på papiret, og SK gjorde det super godt i deres første LEC split her i foråret.

Når det er sagt, er der ingen tvivl om, at G2 kommer til at være favoritter i det kommende split. Men der skal ikke særlig meget til for at tingene ændre sig, og det er bestemt ikke umuligt at der bliver tæt kamp om førstepladsen.


Er der noget du vil sige til LoL læserne derude?

Jeg vil gerne sige tusind tak til alle danske fans derude for al opbakningen i min tid på Fnatic. Der er ikke nogen tvivl om, at CS:GO er den største esport i Danmark og snupper det meste af opmærksomheden i medierne, men der sidder stadigvæk massevis af passionerede LoL fans derude som støtter os danske spillere weekend efter weekend.

Jeg glemmer aldrig vores finale i Royal Arena i foråret 2018, hvor jeg vandt mit første split foran tusindvis af danske fans. Vi havde fuld opbakning og var på intet tidspunkt i tvivl om, at vi spillede på hjemmebane. Og selvom jeg har haft masser af fantastiske oplevelser i min karriere, har dette klart været et af de mest mindeværdige.


Vil man se mere til Broxah kan han og resten af Fnatic følges i LEC fra d. 7 juni. Derudover kan Broxah følges på nedenstående links.

Broxah - Twitter

Broxah - Youtube

Broxah - Twitch

Broxah - Instagram

Broxah - Facebook