Der var lagt op til et brag af en fest, da G2 Esports og Team Liquid bankede sammen i morges. MSI skulle afsluttes gennem den første internationale EU vs. NA finale i spillets historie - men det blev ikke en ligeså spændende affære som man kunne have håbet.

Fans og eksperter havde meget delte meninger omkring, hvordan dagens serie ville ende. Dog havde de fleste regnet med et meget tættere resultat. Begge hold kom trods alt direkte fra en semifinale, hvor de slog de forsvarende verdensmestre og spillets mest succesfulde hold, ud af turneringen. 

 G2 Esports (3-0)  Team Liquid

Serien startede med en dominerende opvisning fra G2, der ikke brugte mere end 24 minutter og 35 sekunder på at ødelægge Liquid's nexus i første omgang.

Under andet game håbede man lidt på at Liquid kunne overtage og sørge for at finalen ville blive til en spændende serie. Det virkede også som om at de var ved at finde fodfæste efter den første kamp, men G2 sørgede for at gøre op for deres sløve early game med et af de mest eksplosive mid-games i turneringen. 

Seriens sidste kamp blev endnu en kort affære - vi fik ikke mere end 70 minutter og 29 sekunders spilletid. G2 synes at læse Liquid som en åben bog, og Caps især, spillede en fantastisk finale.
Derfor var det også på sin plads, at han fik prisen som MSI 2019 MVP. MSI gav ham muligheden for at bevise sit værd, internationalt. Prikken over i'et ville nu være, som han selv sagde: "at smadre Invictus Gaming". 

Caps sørgede også for at inkludere substitute spiller PromisQ, der hjalp holdet med at forberede sig til MSI, da primær support spiller Mikyx døjede med håndproblemer. 

Selvom Liquid i dag, kun var en skygge af det hold vi så mod IG, har de stadig haft et imponerende event. Holdet, der aldrig før var kommet ud af gruppespillet ved en international turnering, strøg direkte i finalen efter en af de mest overraskende serier vi nogensinde har set.
Doublelift lovede Jensen et LCS trofæ hvis han skiftede til Liquid, Jensen lovede at få Doublelift ud af gruppespillet ved MSI - næste skridt må derfor være førstepladsen ved Worlds?

Vi kan nu også officielt sige, med en stor mængde selvtillid, at afstanden mellem asiatiske og vestlige hold er så godt som udlignet. Måske bliver dette året, hvor et vestligt hold endelig kan kalde sig verdensmestre?

Med MSI overstået, vil professionel LoL vende tilbage når de respektive ligaer begynder deres Summer Split.

LCS vender tilbage den 1. juni

LEC vender tilbage den 7. juni

LCK vender tilbage i juni

LPL har endnu ikke annonceret en startdato