Activision Blizzard har påbegyndt salgsprocessen i forbindelse med udviklingen af deres Call of Duty (CoD) esports liga. Ifølge ESPN, kommer ligaen til at introducere et nyt franchise-system, hvor hver plads - ét per hold - kommer til at gå for $25 millioner.

Den seneste uge har Activision Blizzards esports afdeling haft møder med potentielle købere. Det inkluderer bl.a. eksisterende hold inden for CoD og organisationer, der er en del af den eksisterende Overwatch League - hvilket Activision Blizzard også ejer.
Køberne har fået 14 dage til at give et ikke-bindende svar, i forhold til deres interesse i projektet. Ejerne af Overwatch League hold, har desuden førsteret i forhandlingerne, såfremt de er interesserede.

Disse nye tiltag forventes at træde i kraft fra 2020, hvor vi også kommer til at se forandringer i Overwatch League. Fælles for de to spil - og deres respektive ligaer - bliver, at deltagerne kommer til at rejse rundt til de forskellige holds hjembyer når der skal spilles ligakampe. Dermed træder Activision Blizzard væk fra konceptet om én liga - én arena, og går over til den mere traditionelle tankegang. Det bliver ligesom i fodbold, hvor der altid er et ude- og et hjemmehold.

I det nuværende "system" foregår alle kampe i the Call of Duty World League, i MLG Arenaen i Columbus, Ohio. Activision Blizzard købte Major League Gaming (MLG) tilbage i 2016, for omkring $46 millioner. I skrivende stund er der 16 hold i ligaen - hold fra Nordamerika og Europa. Hvorvidt der er planer for en udvidelse af dette antal, vides endnu ikke.

Dette bliver altså den anden franchised liga under Activision Blizzard, der som sagt allerede har deres Overwatch liga. Gennem 2017 solgte de 12 ligapladser i USA, Europa, Kina og Sydkorea - for $20 millioner stykket. Efter en succesfuld første sæson, valgte de at udvide ligaen med otte nye pladser. Dermed blev der plads til to nye franchises i Nordamerika (Atlanta og Washington D.C.), to i Canada (Toronto og Vancouver), én i Europa (Paris og tre i Kina. 

Tiden vil vise om CoD kommer til at opleve den samme vækst.