I dagens matchups skulle ligaens to bedste hold op mod to - af de fire - bundhold. Der var ikke den store tiltro til hverken Afreeca Freecs eller kt Rolster - det var trods alt Griffin og SANDBOX de stod over for.

LCK uge 8, dag 3

Afreeca Freecs (2-1)Griffin

Da Griffin tabte til Gen.G Esports i torsdags, var mange overbevist om at det bare var et tilfælde. Dagens kamp mod Afreeca Freecs var deres chance for at bevise netop det.

Efter deres imponerende præstation i den først halvdel af Spring Split 2019, modtog de ikke andet end ros og anerkendelse fra hele verden: det her hold kommer til at vinde worlds. Deres perfekte split blev dog afbrudt af Gen.G og nu yderligere ødelagt af Afreeca. 
En del af forklaringen kan ligge i Griffins manglende forståelse for den nuværende meta. De virker ikke ligeså sikre på de stærkeste champs som de andre spillere - selv dem på bundholdene - gør. Med så stor en succes i verdens bedste liga, er det også let at blive meget selvtilfredse. I deres draft mod Gen.G - og Afreeca i dag - nægtede de at anerkende deres modstanderes evner på de champions som de blev ved med at tabe til. De mente ikke at Rulers Vayne, eller Kiins Aatrox var problemet. 

Et af holdets største styrker er deres teamfighting. Havde de ikke mulighed for at lukke kampe tidligt, kunne de læne sig op ad deres evne i spillets senere stadie. At kalde deres teamfighting og generelle planlægning for deres modstandere i denne uge mangelfuld, ville ikke være en underdrivelse. 
Griffin sidder fortsat på førstepladsen (12W 2L), men indgyder på ingen måde den samme mængde frygt som i sidste uge. Med svingende præstationer fra topholdene i LPL, er det måske ved at være tid til at kigge lidt på de globale power rankings.


 kt Rolster (1-2)SANDBOX Gaming

Selvom ranglisten sagde kt Rolster 2W 11L og SANDBOX Gaming 11W 3L, var afstanden mellem holdene åbenbart ikke så stor. 

I ugerne op til havde SANDBOX ikke set fremragende ud. Ved starten af Spring Split var de ellers det mest solide hold - lige på nær Griffin - med nogle af de mest interessante spillere i ligaen. Deres seneste kampe inkluderer en sejr over DAMWON Gaming og et nederlag til Griffin, hvilket alene burde understrege at de høre til i top tre.

kt har kæmpet med at genfinde niveauet fra sidste år. Deres nederlag til Afreeca i sidste uge hentydede bestemt heller ikke til at holdet var blevet mere komfortabel - nærmest det modsatte. Derned kom deres præstation i dag også som en overraskelse. Selvom de ikke vandt kampen, gjorde de langt større modstand end hvad mange havde forventet. 

Dagens serie markerede også en vigtig milepæl for kts jungler, Score. Som en første spiller nogensinde, rundede han i dag 500 LCK kampe. Det havde selvfølgelig være bedre hvis de havde taget en serie fra SANDBOX samtidig, men i deres position tæller hver eneste lille sejr. Denne nye milepæl er bare endnu en måde at understrege den enorme erfaring og viden han besidder.
Over de 500 kampe har Score en 62% winrate - 310W og 190L.


LCK er tilbage igen i morgen fra kl. 09:00, hvor den ottende uge af LCK Spring Split 2019 bliver afsluttet. Hanwha Life Esports møder SK telecom T1 og Gen.G Esports møder KING-ZONE DragonX. Alle kampene kan ses LIVE lige her.