Regionernes top-hold havde en meget interessant uge syv. Mens der fortsat er en tydelig nummer ét i Korea, er det meget tættere i Kina. For to uger siden havde vi udnævnt FunPlus Phoenix som regionens bedste hold, uden tvivl, men deres nederlag i dag fortæller tydeligvis en anden historie.

LCK

Dagens kampe bød på en super spændende matchup, samt endnu en kamp for at undgå nedrykingszonen. SANDBOX Gaming havde muligheden for en revanche mod Griffin, men sidstnævnte tog deres 11. sejr i Spring Split 2019 - ikke overraskende. Selvom de ikke virkede lige så dominerende som normalt, var de stadig på et niveau over SANDBOX.
Tidligere på dagen sweepede Afreeca Freecs deres serie mod kt Rolster. Hvert point tæller, når man forsøger at undgå niende- og tiendepladsen, hvor man kommer til at spille Summer Promotion mod oprykkerne fra Challenger scenen.

 kt Rolster (0-2)Afreeca Freecs

SANDBOX Gaming (0-2)Griffin


Med tre uger tilbage kommer nogle af holdene til at have travlt. Nogle hold har allerede gennemført 14 serier, mens hold som Griffin, kun har været igennem 12. Det betyder at deres skema kommer til at være fyldt de næste tre uger, hvor forberedelse til hver modstander kommer til at tage meget tid.

Forud for ottende uge af LCK Spring Split 2019, er stillingen følgende:


LPL

I LPL bød denne uge på to overraskende serier. FunPlus Phoenix, som vi placerede på en andenplads på vores globale rangliste, efter uge fem, tabte begge deres serier. Først var det Royal Never Give Up, der tog serien 2-1. Holdet synes at være tilbage i form, nu hvor Uzi har været tilbage i lidt tid. 
Her til morgen var det så Topsports Gaming, der slog FPX. Med bedre W/L stats betyder det også, at de har overtaget førstepladsen i LPL. Lige bag TOP og FPX har vi desuden de forsvarende verdensmestre fra Invictus Gaming, der trods en forholdsvis ringe sæson, fortsat holder fast i top tre.

Syvende uge ved LPL Spring Split 2019 blev afsluttet således:

FunPlus Phoenix (1-2)Topsports Gaming

 Team WE (0-2) Invictus Gaming

 Snake Esports (0-2)  Royal Never Give Up

Med det sagt bliver det vildt spændende at se, hvem der ender med at repræsentere LPL ved Mid-Season Invitational (MSI) 2019 - fra den 1. maj til og med den 19.
Nu hvor FunPlus Phoenix ikke længere er ubesejret, efterlader det Griffin som det eneste ubesejrede hold i verden. Indtil i går, var der dog også et ubesejret hold i en af de mindre asiatiske ligaer (Vietnam Championship Series). Phong Vũ Buffalo var 9-0 før de tabte til ligaens femteplads i går.

Forud for ottende uge af LPL Spring Split 2019, er stillingen følgende:

LPL fortsætter igen fra i morgen, mens LCK først er tilbage igen fra på torsdag!