Dagens første matchup handlede om Griffin, og om at lade dem tage deres retmæssige plads i historiebøgerne, med en næsten perfekt score i første halvdel af Spring Split. Dernæst var det SKT vs kt, hvilket fans har kaldt for "The Telecom War" gennem mange år. Uanset tidspunktet, har SKT vs kt altid været en yderst hyped kamp - en kamp mellem rivaler. Og det blev kun mere interessant nu hvor SKT support, Mata, skulle spille mod sit gamle hold. Navnet "Telecom War" kommer fra rivaleriet mellem de to koreanske teleselskaber, som ejer holdene - Korean Telecom og SK Telecom. I år markerer 15 års konkurrence over forskellige spil, med Starcraft som det første i 2004 - og nu fem års rivaleri i LoL.

LCK uge 5, dag 1

 Gen.G (0-2)Griffin 

Game 1 - Første kamp bød på to interessante matchups hvor de valgte champions på Gen.G's side, lagde op til stor diskussion. Midlaner Fly sprang på hans mest berømte champion, Aurelion Sol, mens ADC Ruler blev sat på Yasuo. Dette blev altså det første game i hans karriere - han har spillet i LCK siden maj 2016 - at han spillede en "ikke-ranged" champion. Før i dag blev han kaldt "håbet for de traditionelle marksmen" i Korea. Det var også ambitiøst at tage en uvant matchup ind i Griffin, der endnu ikke havde tabt en serie. På den anden side af riften stod Fly over for endnu et interessant pick, med Chovy på Sylas. Botlane, spillede Viper Cassiopeia ind i Rulers Yasuo. 

Ligesom de altid gør, begyndte Griffin at bygge en gold lead på deres evne til at farme. Vi skulle også 10:30 minutter ind, før at der skete noget. Tarzan gankede botlane og sikrede to kills selv, på trods af at hans gank var tæt på at gå galt. Alistar + Yasuo comboen, gjorde dog Ruler og Life i stand til at stå imod. Griffin var dog altid ét skridt foran, og ét kill til Gen.G blev vendt til ét kill + drage til Griffin. Og dette er netop en af deres største styrker - de får altid vendt dårlige situationer til positive udfald.
Chovy's tank build på Sylas gav Griffin en ekstra frontliner, og det faktum at han stjal Alistar ult hver gang han kunne, gjorde ham stort set udødelig. Griffin havde ikke brug for baron buff for at vinde kampen, efter de tradede 3-0.

Game 2 - Under anden kamp hev Tarzan en af hans favorit champions frem, og en af dem han har forsøgt at gøre til meta igen. Skarner giver nemlig den perfekte mulighed for at lukke én person ned, hver gang hans ult er oppe. I denne meta, og når man taler om Gen.G, har de det med at placere alle ressourcer på én person - som regel er det Ruler.
Lehends movement på Alistar var perfekt, og sammen med Tarzan får de sat Sword's Urgot foran. Med en Skarner og en assassin som LeBlanc, skød den samlede score hurtigt op på 14/2, hvorefter Griffin hurtigt vendte sig mod baron. Sword spillede sit ypperste for ikke at lade holdkammerat Chovy, tage den sjette MVP titel i streg. Med en 9/0/4 blev det altså også hans tur.

Efter dagens serie har Griffin også officielt slået SKT's rekord fra 2015 (18-2). De står nemlig med en 18-1 score i den første Round Robin af LCK Spring, hvor de kun tabte én kamp mod SANDBOX Gaming. Dermed lever drømmen om en ubesejret split stadig videre. Round Robin refererer til, at alle LCK hold vil have spillet mod hinanden efter denne uge, og at de derefter gentager det i Spring Splits anden Round Robin.

Seriens spiller - Sword på Urgot 

Han bliver også vores svar på "seriens spiller", efter han spillede vanvittig godt ind i en Jayce. Tarzans to toplane ganks, gjorde Sword i stand til at carry teamfights, da han ramte sine core-items så hurtigt, at han stort set ikke kunne dræbes. Det betød også at han kunne zone Gen.G's carries, mens hans egne fjernede modstanderens frontline.

 kt Rolster (0-2)  SK Telecom T1

kt jungler UmTi, var tilstede i dag, på trods af en straf han blev pålagt af kt selv. Efter nogle kontroversielle udtalelser på hans stream, var der lige pludselig spørgsmål om hvorvidt han kunne fortsætte som spiller hos kt. Hans organisation fik dog ordnet hans rod, og pålagde ham 20 timers frivillig samfundstjeneste for at have haft en negativ indflydelse på spillet og på hans eget holds omdømme.

Game 1 - kt startede også bedst ud, selvom de også gav kills til SKT. Til gengæld var kt okay med dårlige trades, så længe de fik kills på Smeb's Vladimir. Lige nu er Vladimir nemlig en af de - hvis ikke den bedste - scaling champ i metaen, og et meget populært pick i Korea. Med Lissandras CC og Smeb's AOE damage vandt kt også den første store teamfight, hvor de tradede 3-0. Og med en scaling comp - Vladimir/Sivir - kunne kt ikke have bedt om et bedre setup. 25 minutter inde var det kt's kamp at tabe - også selvom SKT var 1k guld foran. 
Al Smebs arbejde var dog ligegyldigt, da kt rookie ADC, Zenit, gik for langt frem midlane for at få et tårn, og endte med at blive fanget. Hans død blev vendt til en 4-0 trade + infernal drake og baron til SKT. Lige pludselige var de 6k guld foran, og kt blev to inhibitors fattigere. Selvom kt outscaler SKT, var det SKT der blev ved med at vinde teamfights, de kunne til gengæld ikke dræbe Zenits lategame Sivir, der blev ved med at trækkke deres tid. Zenit lavede dog endnu en fejl 50 minutter inde, og det sekund han faldt, var kampen slut.

Game 2 - Under game to så vi endnu et Sylas game, denne gang fra kt midlaner, Bdd. Og ind i en Lissandra/Galio/Urgot, havde han rig mulighed for at stjæle vigtige ults. SKT var også klar på at lukke serien 2-0, men et aggressivt engage fra Khan åbnede kampen op for kt. Efter en teamfight sikrede SKT sig baron, men igen fik kt vendt en teamfight rundt, og efterlod Teddy/Khan som de eneste med baron. 28 minutter inde vandt SKT endnu en teamfight - uden lategame Sivir havde kt ikke den samme power som sidste game. Kort tid efter blev den afgørende teamfight spillet, hvor SKT igen kom ud på toppen. Det lignede ellers at kt havde vendt fighten efter SnowFlower ramte et fire-mand knockup på Alistar, men da Faker først fik aktiveret sit passiv på Lissandra - Iceborn Subjugation -, faldt kt hurtigt. Det blev også til et quadrakill til den verdensberømte veteran.

Seriens spiller - Clid på Lee Sin 

Clid spillede suverænt på Lee sin under begge games. Han var uden tvivl langt bedre en UmTi i dag, hans ganks og rotationer kom som overraskelser og han satte for alvor dagsordenen for de to kampe. Han formåede også at 1v1 kt midlaner, Bdd, flere gange hvilket gjorde teamfights nemmere for resten af holdet.

LCK er tilbage igen i morgen fra kl. 09:00, hvor Jin Air Green Wings møder KINGZONE DragonX og Afreeca Freecs møder SANDBOX Gaming. Du kan se alle LCK kampe LIVE lige her.