Vi nærmer os slutningen af første Major stadie, "New Challenger Stage". I dag skulle 6 hold kæmpe for overlevelse, og et af de hold der ikke klarede den var et af de helt store navne, nemlig Fnatic. 


Fnatic vs. G2 Esport

Fnatic der for nogle år tilbage var dominerende, og har vundet flere Majors igennem historien er nu ude efter at være startet ud 0-2, og derefter tabe til G2 Esport, i en alt afgørende kamp. 

Kampen var bedst ud af tre maps, og Fnatic starter stærkt ud på deres eget mappick (Mirage) ved at vinde 16-8. Herfra så det godt ud for svenskerne, og de fleste ville tro at de kunne holde Major drømmen i live. Så nemt skulle det dog ikke gå efter at G2 Esport svarer igen på Dust 2, hvor de vinder 16-8. 

Vi skulle nu ud på den tredje og afgørende map, hvor taberen ville ryge ud af turneringen. Mappet er Overpass, og G2 Esport holder momentum fra sidste map. Især KennyS er skræmmende god, og svenskerne får ikke et ben til jorden i første halvleg, hvor de taber 11-4. På trods af halvleg og sideskift ændre det ikke på tingene, og G2 Esport vinder med hele 16-5.

G2 Esport har derfor stadig en chance for at gå videre, dette bliver afgjort i morgen. Fnatic er derimod ude og leverer et historisk dårligt resultat til alles overraskelse. 


NiP vs. Vega Squadron

Tidligere på dagen havde vi også det andet svenske hold i en alt afgørende kamp, nemlig NiP. Ligesom Fnatic var de en kamp fra at ryge ud af turneringen, men klarede det heldigvis bedre. 

På trods af et tabt map 1 i overtid (17-19 på Overpass), kommer svenskerne tilbage og vinder på Train med 16-6. Dette fik svenskerne til at vågne op, og de tog momentum med på sidste og afgørende map, Mirage. På Mirage bliver det rigtig tæt, og svenskerne taber faktisk første halvleg 9-6. Herfra kæmper de sig tilbage, og især veteranen F0rest spiller formidabelt. NiP vinder 16-13, og formår med nød og næppe at blive i turneringen. 

Imorgen skal de i den sidste og afgørende kamp der bestemmer om de ryger ud, eller fortsætter i turneringen. 


Dagens sidste kamp bliver spillet i skrivende stund, og er mellem Cloud 9 og Furia. 

Kampen kan følges her.

Imorgen bliver de sidste kampe i "New Challenger Stage" spillet. Her skal de sidste tre hold til næste stadie af Majoren findes.