I denne weekend nåede vi halvvejs i LEC Spring Split, samt spillede første runde af den anden halvdel. Dette betyder at hvert hold nu har spillet imod hinanden, og der kan efterhånden dannes et godt billede af hvor holdene placerer sig niveau mæssigt. 

I den følgende tekst kan du se den samlede stilling, samt få et lille resume af alle holdenes første halvdel af Spring Split. Læs også hvilke hold der har levet op til forventningerne, samt hvilke hold der har skuffet. 

OBS: Stillingerne er inkluderet første runde af anden halvdel, der blev spillet lørdag d. 16/2. Nogle hold har derfor allerede spillet hinanden to gange. 


G2 Esport (9-1) 90% winrate:

G2 er det klare top hold i LEC, hvilket også var forventningen inden sæsonen startede. De har absolutte stjernespillere i hver position, og det viser de også in-game. Udover individuel spil har de også vist at arbejde godt sammen, og ikke mindst har det sjovt, hvilket har bragt dem succes. De gik 9-0 i første halvdel af splittet, med en historisk god sæson start. Der har efter denne start været snak om de skulle være det næste hold til at gå 18-0, hvilket kun er sket en gang før i historien af Fnatic tilbage i 2015. 

18-0 drømmen blev slukket i deres sidste spil denne uge, hvor de starter anden halvdel af splittet med at tabe til Origen. G2 er stadig klart i toppen af ligaen, men det er blevet bevist at stjernerne fra G2 ikke er fuldstændig udødelige. 


FC Schalke 04 (7-3) 70% winrate:

Schalke er en af de andre positive overraskelser. Inden sæsonens start så de ud til at være et solidt hold, men ikke et hold der ville ligge i toppen. De ligger nu på en delt anden plads med Vitality, og har vist at de er et hold man ikke bare slår. De har kun tabt til topholdet G2, samt Vitality og Origen. Alle de games er de kommet langsomt fra start, og derfor blevet snowballet. Ud over de kampe har de været gode til at kontrollerer spillet, og sørget for at kampen foregår på deres måde. Generelt har de super samarbejde, og gode individuelle spillere. Schalke ligner et klart play-off hold, og er nogle man skal holde øje med.


Team Vitality (7-3) 70% winrate:

Delt på anden pladsen ligger VItality også. Vitality gik i modsætning til Schalke ind med høje forventninger, efter de til Worlds sidste år virkelig overraskede positivt. I år har de fået en udskifning på jungle positionen, som mange anså som en klar opgradering. 

Vitality startede sæsonen dårligt ud ved at tabe deres første kamp til lige præcis Schalke, men derfra har de været flyvende. De har stadig nogle problemer med aggressionen, der kan blive straffet (det så vi da de overraskende tabte til SK Gaming), men der er ingen tvivl om deres individuelle niveau, og at de nok skal nå langt. Ligesom Schalke er Vitality et hold man skal holde øje med, og de kunne meget vel være et potentiel finalehold når vi kommer så langt. 


Splyce (6-4) 60% winrate:

Splyce er et af de hold der mere eller mindre har levet op til forventningerne. De er et solid hold, med gode spillere, men ikke et hold der på papiret var set til at ligge i toppen. Alt dette har de også vist indtil videre, og ligger solidt midt i ligaen. De har både haft gode kampe, og dårlige. Splyce er et hold man skal regne med at se i play-offs, men ikke et hold der kan kæmpe om top pladserne, med mindre de forbedre sig en hel del i løbet af de næste uger. 

Splyce er (og har altid været) kendt for deres lidt passive spillestil, og er glade for at trække spillet ud til lategame, og det kommer dem muligvis til gode i den kommende meta. Derfor skal man klart holde øje med Splyce, og se om de kan slå nogle af holdene over dem (Schalke, Vitality ect.)


Origen (6-4) 60% winrate:

Origen startede sæsonen skidt ud, men har siden da forbedret sig uge efter uge, og begynder at ligne et rigtig solidt hold. De har både gode spillere, samt en masse gode strategier. Man kan tydelig se at de har samme management bag dem som CS:GO holdet Astralis, der er kendt for deres kollektiv og stærke samarbejde. Det samme kan man se hos Origen, og det er bare et spørgsmål om tid før det har udviklet sig til noget stort. 

Deres udvikling blev for alvor bevist i ugens sidste kamp der fandt sted i aften, hvor de slog de ubesejrede stjerner fra G2. Origen beviser at de kan være et tophold, og at deres hårde arbejde har båret frugt. Origen er det hold der klart har udviklet sig mest i løbet af første halvdel, og det bliver spændende at se hvad det kan fører til. 


SK Gaming (5-5) 50% winrate:

SK Gaming var der ikke store forventninger til inden sæsonens start. De var et nyt hold, med en core af tidligere MAD Lions spillere, der de seneste år har spillet i de anden bedste rækker i Europa. Med det sagt har de været en af de store overraskelser, i første halvdel af Spring Split. De har indtil videre vundet over Fnatic to gange, samt slået de andre nye hold, som Excel Esports og Rogue. Ud af de tre nye hold i ligaen har SK Gaming klart været de bedste, og er fyldt med talent der med tiden kan gøre det endnu bedre. SK Gaming ligger også lunt i svinget til et play-off spot, hvilket ville overgå alles forventninger. 


Misfits (4-6) 40% winrate:

Misfits er sammen med Fnatic en af de helt store skuffelser efter første halvdel af splittet. I vinterpausen fik de nye gode spillere til holdet, og var anset som et kommende "superhold". Men som historien fortæller os er det ofte superholdene der ender med at skuffe, og det viser sig igen at være sandt. 

Misfits startede sæsonen flyvende ud med at vinde 3 kampe i streg, og derfra er det gået rigtig dårligt. Siden 3-0 starten har de kun vundet en kamp, hvilket var over Fnatic. De har tabt til flere bundhold, og nu også det absolutte bundhold, nemlig Rogue, der var 0-8 før de slog Misfits. 

Misfits er fyldt med individuelt talent, men som hold fungerer det på ingen måde. De spiller ukoordineret, og ligeud sagt dårligt. De ligger stadig til at kunne sikre sig et play-off spot, men det kræver at de forbedrer sig markant. 


Fnatic (3-7) 30% winrate:

Fnatic er uden tvivl den største skuffelse indtil videre. De slutter første halvdel af splittet med en samlet score på 3-7. Dette betyder at de ligger på 8. pladsen. Placeringen er historisk dårligt for Fnatic. 

Fnatic har siden starten af sæsonen haft problemer med deres earlygame, og generelt haft dårligt samarbejde. De har efter dagens kampe tabt til SK Gaming to gange, hvilket kan give dem store problemer for at kvalificerer sig til play-offs (top 6). Fnatic skal nu ud og kort sagt vinde en masse kampe i den næste halvdel, og er tvunget til at vinde over hold der ligger højere end dem i den samlede stilling. 


Excel Esport (2-8) 20% winrate:

Excel er også et af de nye hold, som der på forhånd ikke var de store forventninger til. Derfor er det ikke en overraskelse at de ligger på 9. pladsen. På trods af deres placering har de til tider spillet bedre end det ser ud. De var eksempelvis utrolig tæt på at slå G2, samt har vundet over Misfits. Med det sagt er Excel stadig ikke på et niveau hvor de formår at spille godt, kamp efter kamp. De bliver ofte staffet for deres mange fejl, på trods af nogle lyspunkter hist og her. Generelt er det et hold der mangler nogle individuelle spillere der kan tage ansvaret på ryggen når det ikke går godt, og få sejre den vej. 


Rogue (1-8) 10% winrate:

Rogue er årets klare bundhold, og formåede ikke at tage en sejr i første halvdel af splittet. De formåede dog på ugens sidste dag (og anden halvdels første spillerunde) at tage en overraskende sejr imod Misfits, hvilket forhåbentlig kan være starten på en bedre halvdel af splittet. Med det sagt har Rogue stadig gravet sig ned i et dybt hul, som i dette split højst sandsynligt bliver umuligt at kravle op af. Dog kan Rogue stadig pynte på resultatet, og vise folket at de bliver bedre. Der skal stadig arbejdes meget på stort set alle aspekter af deres spil, efter de gang på gang har vist at de både individuelt og makro mæssigt slet ikke kan følge med de andre hold. 


Den samlede stilling efter uge 5 kan ses herunder. Følg LEC igen fra næste fredag kl. 18 på Twitch