Efter en nytårspause, var LCK tilbage igen her til morgen. Vi startede med Hanwha Life Esports mod Gen.G, og dernæst Kingzone DragonX mod SK Telecom T1. 

Dagens trend - og hvad der formentlig kommer til at blive udnyttet indtil næste uge - er Kleptomancy + Spellthiefs Edge strategien (KSE). Vi så den allerede i NA i sidste uge, og nu er den altså også kommet til den koreanske liga. 
Strategien går ud på, at sololaners (især toplane) tager Kleptomancy som rune og køber Spellthiefs Edge, hvorved de har god poke/harass - når Tribute aktiveres på Spellthiefs - og samtidig kan de vedligeholde guldforskellen gennem deres rune. På den måde bliver farm/CS mindre vigtigt, og det gør samtidig laning phase sværere for modstanderen, da de skal stå imod en hel del mere poke end normalt. 

Der er allerede igangsat en "hotfix" til strategien, som forventes at træde i kraft fra næste uge af. Lederen af Riot Games balancing hold, Richard Henkel, har annonceret at der tilføjes et "buddy system" til Spellthiefs Edge - og til Ancient Coin, så man ikke bare skifter over til den - hvor der SKAL være en teammate inden for 2000 range, for at den generere guld. 

Den mængde guld som de to items generere bliver til gengæld sat op, så denne ændring ikke bliver et nerf for de champions, hvor Spellthiefs/Ancient Coin er en del af deres core build. Her taler vi altså om supports. 

 Hanwha Life Esports 2-0  Gen.G Esports

Gen.G var det første hold til at gøre brug af den nye strategi. De kørte Karma top, hvilket kom som lidt af en overraskelse for Hanwha Life under første game. Strategien i sig selv var heller ikke nok til at Gen.G vandt i første omgang. Under game to, havde Hanwha Life et counterpick klar til Karma. Yorick var blevet spillet i den koreanske Challenger division, som et potentielt counterpick til KSE-strategien. Hanwha Life synes altså at være enige i dette, da de tog Yorick ind i Karma - første Yorick game i Korea, siden Summer Split 2013.

Igen var Hanwha Life bare bedre. De holdt sig helt fra at benytte strategien selv, og fortsatte med at spille den meta vi så, før vi gik på pause for at fejre nytår.
Der var endnu en grund til festlighed for Hanwha Life, da ADC Sangyoon blev den ottende spiller i LCK historie, til at ramme 1000 kills. Rækkefølgen lyder nu: Faker, PraY, Bang, Score, Kuro, Smeb, Ambition og Sangyoon

 SK Telecom T1 2-1 Kingzone DragonX

Det kom heller ikke som en overraskelse i denne serie, da vi kiggede i spillernes inventory under første game, og så dette: 

Udover sololaners, er strategien også meget stærk på Ezreal, der i forvejen køre Kleptomancy, og har abilities til at få meget ud af Spellthiefs. Kampene vindes dog stadig af spillerne - og gode teamfights - og ikke af en guldstrategi. Selvom det var super tæt, var SKT bare bedre i dag. Under tredje game, blev Khan så stor på Fiora, at det var lige før han afsluttede kampen alene mod fire.
Med en åben nexus var det kun et spørgsmål om tid før SKT kunne bevæge sig ind og tage serien. 

LCK fortsætter igen i morgen kl. 09:00 med DAMWON Gaming mod Afreeca Freecs og SANDBOX Gaming mod Jin Air Green Wings. Alle kampe kan ses LIVE lige her.