I dag blev uge 4 af LEC konkluderet. Se den samlede stilling i ligaen hvor vi næsten er halvvejs igennem årets første split.


Origen vs. Schalke 04

Formstærke Schalke skulle idag op imod det dansk ejede Origen, der har startet sæsonen lidt shaky ud. På trods af en shaky start for Origen vandt de deres kamp igår, og gik ind til dagen med stor selvtillid. Schalke har indtil videre set urørlige ud, hvis vi ser bort fra deres kamp imod ligaens tophold, G2 Esports. Kampen starter perfekt ud for Origen, der med en god early botlane får både firstblood og en solid føring. Herfra stikker Origen af som aldrig før, og med Nukeduck dominerende på Yasuo ligner det hurtigt en sejr. Schalke får aldrig ben til jorden, og taber deres blot anden kamp i hele sæsonen efter 30 minutter. 

Origen 1-0 Schalke 04


SK Gaming vs. Rogue

To af ligaens bundhold skulle på Riften i dagens anden kamp. I sær Rogue, der endnu ikke har vundet en kamp, havde idag en af de bedste chancer for en sejr. Kampen skulle også vise sig at være tæt, men alligevel er det ikke Rogue der trækker det længste strå. På trods af nogle sejrs glimt bliver Rogue ved med at smide føringer væk, og det udnytter SK Gaming. Efter en baron og en god teamfight lukker SK Gaming kampen efter 33 minutter. Rogue slutter derfor ugen med en samlet stilling på 0-8, og nærmer sig nu slutningen på første halvdel af splittet uden en sejr. 

SK Gaming 1-0 Rogue


Splyce vs. Misfits

Misfits der har tabt deres sidste tre kampe var idag på udkig efter en længeventet sejr. På papiret ville Splyce være et godt hold at bounce tilbage imod, eftersom Splyce normalt spiller langsomt, og kan straffes med en aggressiv spillestil. Imod alle forventninger er det Splyce der starter mest aggressivt ud, med et firstblood i botlanen. Misfits holder kampen tæt, men er langt hen af vejen bagud. Dette får Misfits ændret på efter 24 minutter, hvor de vinder en teamfight, og tager baron. Kampen fortsætter med at være tæt efter en dum kamp fra Misfits, og efter 35 minutter er begge hold fuldstændig lige i guld. Misfits får kæmpet sig til deres tredje baronbuff i spillet, samt elderdragon buff. Selv med begge store buffs var det ikke nok for Misfits, og efter mange dumme fejl taber de kampen. 

Splyce 1-0 Misfits


Excel Esports vs. Team Vitality

Excel kommer bedst fra start, og udnytter at Vitality laver småfejl. På trods af en føring fra Excel langt hen i kampen, kommer de aldrig af med Vitality. Ved hjælp af god splitpushing fra især Jizuke Ryze, holder Vitality sig med i kampen, og venter blot på det rette moment. Momentet for Vitality kommer endelig, og de viser endnu en gang hvorfor de er et af de bedste teamfighting hold i Europa. Med en baronbuff lukker Vitality kampen, på trods af et shaky early/midgame. Vitality holder sig derfor i toppen af tabellen. 

Excel Esports 0-1 Team Vitality


G2 Esports vs. Fnatic

Ugen slutter ud med et rigtigt rival opgør, hvor Caps for første gang skulle møde sit gamle hold, der indtil videre ikke har klaret sig så godt. G2 har derimod ikke tabt en kamp endnu, og ligger alene i toppen af tabellen. Hvis der nogensinde var et tidspunkt hvor Fnatic skulle finde topformen frem igen, var det i denne kamp. Allerede fra draft viste det sig hurtigt at G2 gik efter at dominere i lane, og snowballe kampen til en hurtig sejr, hvor Fnatic endnu en gang går mere efter scaling. G2s plan viser sig hurtigt at bærer frugt. Efter blot 3 minutter får G2 firstblood i botlanen, og efter 9 minutter er de foran med hele 4000 guld. På trods af nogle gode kills fra Broxah, har G2 hele tiden et modsvar til Fnatics aggression. G2 vinder kampen efter blot 20 minutter, hvilket er den hurtigste sejr vi har set i år. 

G2 Esports 1-0 Fnatic


Dette konkluderer uge 4 af LEC. Alle hold er nu kun en kamp fra at nå halvvejs i dette split. Se den samlede stilling nedenunder.