Esport er ved at blive en mere accepteret del af hverdagen: interessen vokser, der bliver investeret millionbeløb rundt om i verden og unge er begyndt, for alvor, at betragte Esport som en karrierevej.

En af de steder hvor udviklingen er tydeligst, er i Kina. Udover at det nok er det land i verden, hvor der er flest penge i branchen, så gør de fortsat deres for at integrere Esport i den dominerende kultur.
Den 25. januar anerkendte det Kinesiske Ministerium for Menneskelige Ressourcer og Social Sikkerhed (CMHRSS) to esport-relaterede positioner, som reelle professioner - eller jobstillinger. Der er her tale om stillingerne: Esports Operator og Esports Professional. Sammen med A.I. engineer, big data engineer og drone pilot, er de det nyeste tiltag i at bringe fremtiden tættere på.

Esports Operator - en person, som arbejder med den organisatoriske del af esports turneringer og dermed det content, der herigennem produceres.

Esports Professional - en person, som konkurrerer i professionelle esports turneringer, optræder/præsenterer ved et esports event eller dem som træner/scrimmer med professionelle spillere. Hvad vi ville kalde for en sparringspartner.

Der hvor det bliver problematisk, eller nærmere underligt, er når CMHRSS anerkender account boosting som en del af at være en esports professional. 

Account boosting er når én spiller øger én anden spillers rang i et computerspil - oftest på baggrund af en økonomisk gevinst.

Og det er netop problematisk fordi at account boosting er strengt forbudt i professional esport. Boosting og cheating/hacking ses på ingen måde som acceptabelt inden for professionel computerspil, så hvorfor regeringen valgte at tilføje denne aktivitet til en legitim profession er forvirrende. Det er muligt at der er tale om dårlig kommunikation eller mangel på forståelse fra regeringens side i forhold til, hvad branchen handler om. 
Uanset hvad, er dette endnu en positiv udvikling i regionen - og på verdensplan. Sådanne forandringer vil give de kinesiske spillere udvidede arbejdsrettigheder, med nemmere adgang til visa, og et bedre fundament for deres fremtid.