Det kinesiske nytår er også lige på trapperne, men før det, skal vi lige have overstået vores ugentlige opdatering af stillingen i LPL!

Sidste uge snakkede vi om hvordan, de forsvarende verdensmestre, Invictus Gaming så lidt ustabile ud. De havde allerede tabt en serie til sjetteplads-holdet, JD Gaming. I deres tidligere splits havde de ellers set ustoppelige ud - de havde f.eks. kun to regionale nederlag gennem hele 2018.

Vi kan også allerede se, at der er sket betydelige ændringer på ranglisten. Hold, der plejede at være placeret omkring midten, er nu med oppe i toppen. Her taler vi især om Suning og FunPlus Phoenix, der indtil videre "kun" har haft en gennemsnitlig placering på henholdsvis en femte- og sjetteplads, gennem begge organisationers tid i LPL. Før i år, var LPL også delt op i to regioner, så holdenes fremskridt er endnu mere imponerende, nu hvor konkurrencen - og antallet af kampe - er vokset.

Det er ligeledes en overraskelse at se velkendte navne som LGD Gaming og Oh My God (OMG) på bunden af ranglisten, efter tre ugers spil. Begge hold har oplevet nedgang i deres resultater, og har samtidig gennemgået nogle rosterchanges (udskiftninger), der ikke altid var til gavn.

Ved første øjekast kan man måske også blive overrasket over at se RNG på en niendeplads. Forklaringen ligger dog i, at de kun har spillet halvt så mange kampe som den nuværende førsteplads. Med ADC Uzi på en midlertidig pause, fik RNG skemalagt et større antal kampe til længere inde i splitten.

Ligesom at den koreanske liga (LCK) holder pause indtil den 13. februar, vil LPL også først være tilbage igen fra den 15. februar. Kinesisk/koreansk nytår fejres nemlig den 5. februar, og det vil selvfølgelig blive fulgt af en masse festligheder og aktiviteter i dagene efter.