Der er altid en kamp hver uge, som man ser ekstra frem til. Denne uge var det ikke kt Rolster (2W 4L) vs Afreeca Freecs (2W 4L), men derimod Griffin (6W 0L) mod SANDBOX Gaming (5W 1L). For SANDBOX var det deres chance for at nedlægge LCK Bossen, mens Griffin kunne slå fast en gang for alle, at de er det bedste hold i Korea.

LCK uge 3, dag 4

Afreeca Freecs (0-2)  kt Rolster

Game 1 - Smeb og Score var igen på bænken, da kt mødte Afreeca i morges. Afreeca jungler, Spirit, fortsatte i support-rollen, hvor han lagde ud med et Fiddlesticks-game. Han startede også med at give firstblood til kt support, SnowFlower, da en tidlig invade går gal. kt fortsætter med at presse botlanen, og udnytte at Spirit spiller i en off-role - seks minutter inde er de allerede 2k guld foran, på baggrund af dette. At skifte Spirit rundt begynder også at virke som noget man kunne teste i scrims, og ikke som en egentlig strategi under vigtige liga-kampe.

19 minutter inde, valgte hele Afreeca mandskabet at dive kt jungler, UmTi, og hvad der virkede som et hurtigt kill, blev vendt til en clean ace for kt, så snart Kingen ankom på Vladimir. Og selvom kt også lavede fejl, var de ikke store nok til at Afreeca kunne vende en 11k goldlead rundt.

Game 2 - Kampen startede ud med en hurtig pause, da kt midlaner, Bdd, klagede over FPS problemer. Kampens mest spændende matchup blev Bdd på Aurelion Sol over for Ucal på Zoe. Et nylig buff til champen - øget stuntid på hans Q -, gav Bdd mulighed for at springe på en af hans favoritter. Imens spillede Spirit AP Jarvan support igen. Selvom Afreeca startede med to tidlige kills, vedligeholdte kt en fornuftig guldforskel gennnem farm i junglen og på Zenit's Cassiopeia i botlanen. Under en Rift Herald fight, tradede Afreeca 3 for 1, og det begyndte at virke som om, at vi ville få en fuld BO3. Under en anden teamfight formår Kingen, på Sion, at løbe lige ind i Afreeca ADC, Aiming, og fjerne ham med det samme. På baggrund af den teamfight, overtager kt kampen og vinder serien 2-0.

Seriens spiller - Kingen på Vladimir 

Efter en teamfight i botlanen kommer Kingen så langt foran, at han ikke kan røres. Hans damage-output var langt over hvad man ser hos toplaners i den nuværende meta, og hans evne til at finde flanks og mulighed for 3+ mand-ults, gjorde det nemt for resten af kt, at rydde op efter ham.

Griffin (2-1) SANDBOX Gaming

Game 1 - To stærke champs kom igennem første fase af pick/ban. Akali til Griffin's Chovy - en champ han var 5/0 på før kampen - og Cassiopeia til SANDBOX' Ghost. Det virkede heller ikke som om at SANDBOX' prioriteter havde ændret sig, idet de valgte at tage Aatrox/Galio i første rotation, på trods af at de begge har fået introduceret nogle nerfs for nylig.
Otte minutter inde bliver der tradet kill for kill - support for jungler - og selvom det var Griffin der startede fighten, kan man se at SANDBOX er klar til at reagere på alt hvad Griffin smider efter dem. Chovy virkede heller ikke bekymret for at miste sin 104 KDA. Han havde ingen problemer med at gå imod OnFleek og Dove på samme tid. Begge hold forsatte med at farme, og scale, indtil den første store teamfight 26 minutter inde. SANDBOX mistede kun én mand, men endnu en gang var det Griffin, der dikterede kampens tempo. De formår altid at få teamfights på deres præmisser.
På trods af en fejl fra Griffin support, Lehends, tradede Griffin 4 for 1 takket være nogle imponerende moves fra Chovy og Viper - og med en Baron buff, begyndte Griffin at gøre klar til at afslutte kampen. Efter første kamp var Chovy's KDA steget til 119.

Game 2 - SANDBOX startede med at tage Akali væk fra Chovy, hvilket åbnede Sion op for Sword - hvor han sad på en 6/0 w/l stat. Med Akali ude, og med en comp hvor Urgot ikke passede ind, satte Griffin coach, cvMax, Chovy på LeBlanc. Og man kan roligt sige at det var et godt valg: selvom det tog ham 11 minutter leverede han den type solokill, som vi ved at LeBlanc - og Chovy - er i stand til.
Imens fortsatte support Lehends, med at lave fejl. I forhold til at det er en Griffin-spiller vi taler om, gik hans DPG (deaths per game) op på en champ, han endda har sit eget nickname på: "Le-shen". Viper og Lehends valgte også at tage en dårlig timet fight mod SANDBOX botlane, Ghost og Joker. I en trade med en Blade of the Ruined King Lucian, ind i en Manamune Ezreal, vinder førstnævnte stort set hver gang. Med en botlane fordel tog de det første tårn, og sendte Ghost toplane for at tage endnu et. SANDBOX begyndte at overtage kampen - og med en 4k goldlead, blev det mere og mere sandsynligt at de ville kunne tage et game fra Griffin. Griffin's problem var også, at deres champs peakede omkring 30 minutter inde, og derefter havde SANDBOX frit spil til at lukke kampen - og give Griffin deres første nederlag i Spring Split. Det blev dog ikke så clean som man kunne have håbet på. Griffin var så tæt på at få en ace på SANDBOX, under deres sidste push, men med en goldlead på 10k+, havde SANDBOX mere at tage af i det lange løb. Chovy endte også med at dø i slutningen, hvilket altså halvere hans KDA - den lå nu på 59.

Game 3 - Før kampen, var alles spørgsmål: Bliver det SANDBOX der knuser Griffins drøm om at gå 18-0 under en split? Tarzan var fast besluttet på at det ikke skulle være tilfældet. Han tog Olaf ind i Nocturne, for at kunne sætte OnFleek bagud. Tarzan efterlod ham med én buff, og trackede ham perfekt ind i blueside junglen, hvor de fik overdraget firstblood til Chovy på Zoe. Tarzan løb fra lane til lane hvor han fik brændt ults og flashes. Tarzans pressure gav Griffin muligheden for at farme turret-plates. 7 minutter inde havde de allerede en organisk goldlead på 1.1k guld.

Selv med vision på Tarzan, mens han tog Rift Herald, udnyttede SANDBOX ikke dette til at skabe momentum omkring dragen eller et sidelane tower. På trods af en god start for Griffin, kæmpede SANDBOX imod og Chovy fik endnu en death - for at bruge caster LS' ord; "Chovy's KDA falder hurtigere end kursen på bitcoin"
Griffins overlegne evne til at teamfighte kom dog til udtryk i mid-game, og med en Sion på frontlinen - som ikke kunne dræbes - vandt Griffin fight på fight, indtil de havde baron, og til sidst, SANDBOX' nexus inden for rækkevidde. Respekt til SANDBOX, for at få Griffin til at bløde - men superholdet forbliver ubesejret, og drømmen om 18-0 fortsætter.

Seriens spiller - Summit på Akali 

Han var nøglespilleren i det game SANDBOX vandt over Griffin. Han viste at han spiller ligeså skræmmende en Akali som Chovy gør. Han kom hurtigt foran i lane og netop dette gjorde, at ingen kunne stå mod ham i sidelanes. Sword, på Sion, blev sendt ud for at holde ham, men Summit havde ingen problemer med at fortsætte sin siege, hvilket gjorde teamfights nemmere for resten af SANDBOX. Uden en frontline havde Griffin nemlig svært ved at vinde teamfights, og når Summit så var til stede, var SANDBOX stort set sikret en sejr.

LCK er tilbage igen i morgen med Kingzone DragonX vs Gen.G, og SK Telecom T1 vs Hanwha Life. Kampene starter kl. 09:00, og kan ses LIVE lige her.
Efter i morgen vil der være en 10 dages pause ved LCK, da der den 5. februar fejres koreansk nytår - the Korean Lunar New Year. Ligakampene fortsætter igen fra den 13. februar.