Hvis jeg havde sagt Kingzone vs DAMWON i sidste uge, havde ingen været i tvivl om hvem der så stærkest ud. DAMWON så imponerende ud den første uge, men har siden da haft svært ved at vedligeholde niveauet. Kingzone derimod, har haft en dårlig start på Spring Split, på trods af at de sidder med to af de mest respekterede veteraner i spillet - PawN og Deft. I dag var det altså sværere at vælge en vinder på forhånd.
Til gengæld var der vidst ikke meget tvivl om, hvem der ville dagens anden serie - Jin Air vs Hanwha Life. 

LCK uge 3, dag 3

 Kingzone DragonX (2-0)  DAMWON Gaming

Game 1 - En dum fejl fra Kingzone toplaner, Rascal, giver firstblood til Nuguri på Viktor. Og en lane der i forvejen var hård for Akali, gik altså hen og blev katastrofal. Otte minutter inde var DAMWON allerede 1200 guld foran, og størstedelen af det kom fra forskellen på toplanernes farm.
En tidlig fight omkring dragen, åbner dog op for en god engage fra TusiN på Rakan. Et tre-mand taunt flipper kampen i Kingzone's retning - og man har ikke lyst til at give tidlige kills til Deft's Kai'sa. Vi begyndte også at se fortidens PawN - han var altid et wildcard, men samtidig en vanvittig dygtig spiller. Ingen fejl og gode engages på Sion, bragte ham foran og gjorde CS-forskellen i midlane mindre værd for DAMWON's ShowMaker. Med en tidlig Adaptive Helm, blev han stort set umulig at trade med.
DAMWON vandt godt nok en drage-fight kort tid efter - 3 for 0 - og lagde sig i føresæddet de næste 20 minutter. Alligevel formåede Kingzone at finde en åbning, og ét push var hvad det krævede at vinde.

Game 2 - Deft valgte at tage Ashe over Kai'sa, for at tilgodese Kingzone jungler Cuzz. Udover at Ashe har god damage i teamfights - og mulighed for at poke i lane - kan hun bruges til at åbne mappet op for jungleren. Global vision med Hawkshot (E) er et nyttigt redskab, hvis man ønsker at tracke modstanderen.
De første 15 minutter blev der tradet tårne og drager, men det var først da DAMWON jungler, Canyon, trykkede på engageknappen, at kampen begyndte at hælde til den ene side. DAMWON lavede en stærk engage med Zac/Lissandra, der vandt dem fighten 3-1 - og sendte dem 2000 guld foran.
Imens lavede PawN endnu en af hans berømte escapesLeBlanc, hvor han gav Deft/Cuzz mulighed for at pushe bot, mens han beskæftigede fire personer toplane - og overlevede. Og det var som om at DAMWON faldt i den samme fælde som under game 1. Én dårlig fight, og Kingzone havde overtaget kampen - og når det sker, giver de ikke slip igen. Mens DAMWON groupede og løb efter kills, fik Leblanc og Jayce plads til at tage hver deres inhibitor. Med åbne nexustårne, betød det igen at én teamfight afgjorde kampen.

Seriens spiller - PawN på Leblanc 

Han viser hvorfor Leblanc er en af hans mest berømte champions. Udover at være glat som en ål, formåede han altid at give Kingzone en fordel i fights, når han enten fjernede Nuguri på Jarvan eller Nuclear på Lucian. Han spillede også perfekt omkring Leblancs powerspike, og da ingen kunne stå over for ham i en sololane fik han åbnet godt op for DAMWON's base.

 Jin Air Green Wings (0-2)  Hanwha Life Esports

Game 1 - Det var, overraskende nok, Jin Air der startede serien bedst ud. Et doublekill til Kai'sa inden for de første tre minutter, og nogle gode roams fra Jin Air support, Kellin, på Alistar blev grundlaget for deres tidlige goldlead. Omkring 15 minutter inde begyndte man dog at kunne se, hvorfor Hanwha Life alligevel er et bedre hold. Jin Air gik efter at trade kills for objectives - hvilket i sig selv er fint -, men når det kom til 5v5 teamfights, var Hanwha Life et niveau over dem. De begyndte at snowballe på en Infernal Drake, og selvom Jin Air kæmpede imod, fik de med tiden svært ved at håndtere Sangyoon's fire-item Vladimir. Hanwha Life vandt kampen på et lidt rodet tre-mands push, der sagtens kunne være gået galt.

Game 2 - Under seriens anden kamp, sørgede Hanwha Life for, at Jin Air slet ikke fik plads i løbet af early game. Selvom de må anses for ligaens værste hold, ligger deres styrke som regel tidligt i kampen, men de har derefter svært ved at lave overgangen mellem spillets forskellige faser. Det havde Hanwha Life til gengæld ikke, og det tog heller ikke lang tid før de var så langt foran, at man tænkte kampens udfald var sikker. Det tog det godt nok længere tid at afslutte kampen, end mange måske havde forventet, men Hanwha Life afsluttede altså dagens serie 2-0.

Seriens spiller - Thal på Sion 

Endnu en gang viser en koreansk spiller, hvordan man vinder teamfights med Sion engages. Hans ults var perfekt, og ramte altid ét prioritetsmål - eller garanterede et kill. Samtidig lavede han nogle smarte teleports, der gjorde ham i stand til at flanke Jin Air, og ramme deres backline uden problemer.

LCK fortsætter igen i morgen fra kl. 09:00, hvor Afreeca Freecs møder KT Rolster og Griffin møder SANDBOX Gaming. Sidstnævnte serie bliver en kamp om førstepladsen, da begge hold lige nu ligger med 5W og 0L. Hvis sæsonens fem første serier har noget og skulle have sagt, er der ikke stor chance for at SANDBOX slår Griffin. Selvom stillingen er den samme, er der et stort mellemrum mellem holdene - individuelt og strategisk.

Se alle kampene LIVE lige her