En ny uge betyder nye kampe i LCK. I dag stod den på kampe mellem to af de mest lovende rookie hold, DAMWON (2W 3L) og SANDBOX (5W 0L), mens Afreeca Freecs (2W 3L) og Jin Air (0W 5L) kæmpede på bunden af ranglisten.

LCK uge 3, dag 1.

DAMWON Gaming (1-2) SANDBOX Gaming

Game 1 - Med en early/mid-game comp, var det op til SANDBOX Gaming at udnytte deres champs tidlige powerspikes. Dette gjorde de også, med tidlige ganks og rotationer fra OnFleek på Lee Sin og Dove på LeBlanc. Det blev heller aldrig for farligt at tvinge en engage, så snart deres Galio support havde adgang til ult - på trods af at den ally han ulter ikke længere har damage reduction, er det fortsat en stærk defensiv ability. Efter to omgange med Galio nerfs, forventer jeg heller ikke at se meget Galio mid mere. Selvom de var vilde med ham i Korea, så virker han bedre på support nu. Derfor var der også plads til en LeBlanc mid hos SANDBOX, en champ vi ikke ser så tit længere.
Efter en tæt baron fight virkede det ellers som om at DAMWON havde en chance, da de så småt ramte deres late game (Ezreal/Ryze). De begyndte også at vinde teamfights, men da to baron-fights går SANDBOX' vej, løb DAMWON tør for muligheder.

Game 2 - Allerede i pick/ban fasen så vi noget interessant. Med Jayce/Urgot bannet, gik SANDBOX med Renekton mens DAMWON counterpickede ham med AP Kennen. Begge valgte også lane orienteret runer (Press the Attack ind i Cleptomancy), og begge er populære champs i LPL, men ikke i LCK.

Med et fire mand dive botlane - fem minutter inde -, sætter DAWMON sig foran med 1500 guld. Med begge kills og en CS lead på Showmakers Lissandra, fik de et tidligt powerspike til deres teamfights (LVL 2 ult og Protobelt). Alle lanes kom også hurtigt foran - 13 turretplates til 0 -, så DAMWON havde hurtigt items nok til at lukke kampen. 

Game 3 - Dagens første Rakan game blev med Predator som keystone, hvilket vel er et interssant forsøg på at gøre hans engage hurtigere efter hastigheden på Rakans W blev nerfed. Den tid det tager Rakan at flyve til det sted han bruger W er sat op, mens selve knockuppet kommer hurtigere. På trods af min tidligere påstand - Galio mid vil ikke længere være populært - blev han samlet op af Showmaker her i game 3. Man kunne dog tydelig se, at Galios damage - og den globale trussel han udgør - ikke er hvad den har været.

Kort inde ramte vi dog nogle tekniske problemer. Det blev til to pauser fra SANDBOX, da ADC Ghost klagede over problemer med musen. Der var dog ikke nok "bevis" eller tegn på at Ghost blev forhindret i at spille til hans bedste evne. Dermed blev der ikke blev igangsat et "remake". Tilskuerne og seerne fik dog lov til at vente i hele 35 minutter - næsten ligeså lang tid som selve kampen tog.

Resten af kampen endte også med at blive ligeså rodet som udsendelsen af den. En masse unødvendige deaths, ukoordinerede teamfights og en tydelig mangel på kommunikation trak kampen ud, og gjorde at det blev nemmere at vælge en vinder med et simpelt coin-flip, i forhold til grundig analyse.
Efter en lang teamfight kommer SANDBOX dog ud på toppen, og fortsætter altså ubesejret her i LCK Spring Split.

Seriens spiller - Ghost på Kalista 

Hver teamfight sad han stort set på 60% af den damage, som SANDBOX gjorde. Havde det ikke været for hans evne til at kite og holde sig i live, havde serien nok fået et andet resultat.

Afreeca Freecs (2-0)  Jin Air Green Wings 

Game 1 - Afreeca Freecs fortsatte deres roleswapping under dagens kampe. Deres primære jungler Spirit, som spillede ADC sidste uge, spillede i dag support - reservejungler Dread spillede jungle igen. Spirit overraskede også med hans første valg af support, det blev nemlig ingen ringere end Jarvan IV, og ikke nok med det, Spirit spillede ham nemlig også AP. På nær den nylige buff til Jarvans flag, der nu giver yderligere 5% attackspeed til ham selv og allies, så lå der ikke meget info til grund for dette valg. Med Aery som keystone, blev der lagt op til en pokelane sammen med Ezreal. Og med et Zhonyas Hourglass som den første item, havde han mulighed for at springe ind og holde sig i live længere.

De første 35 minutter skete der ikke noget nævneværdigt, men Jin Air får dog taget over 40 minutter inde, hvor de begynder at vinde fights og sikre objectives. 49 minutter inde sker der dog det værste der kunne ske for Jin Air - som fortsat leder efter deres første win i Spring Split. Aiming stjæler baron med Ezreal ult, og giver dermed Afreeca endnu en chance for at overtage kampen. Måske kan det heldige steal, og den ekstra damage på hans ult, tilskrives den Rabadons Deathcap han valgte at købe. Teamfights frem og tilbage trak kampen til 57 minutter, indtil Afreeca fik samlet Baron og Elder Dragon op, til det sidste push.

Game 2 - Kayn bliver valgt for første gang i LCK historie. Dette efterlader Garen som den eneste champion, der endnu ikke er blevet spillet i LCK. Imens sidder Spirit igen på AP Jarvan
Jin Air gjorde deres bedste for at holde Dread på Kayn nede early game. Det gjorde de bl.a. ved at stjæle hans blå og sørge for at han ikke kune tage deres - og samtidig begrænse ham til et topside clear -, men alligevel var han langt stærkere end Lindarangs Gragas, da Jin Air sprang på hans botlane 11 minutter inde. Fire minutter senere stod der 14-1 til Afreeca, og forskellen var for stor til at Jin Air kunne gøre noget.

Seriens spiller - Dread på Kayn 

Dread's evne til at tilpasse sig en dårlig start var eksemplarisk, og takket være to perfekte ganks får han sig selv, og sit hold, foran. 10/0/4 på Kayn må siges at være den perfekte debut.

LCK fortsætter igen i morgen fra kl. 09:00, hvor Griffin møder SK Telecom T1, hvilket uden tvivl bliver en interessant serie! Du kan følge det hele her.