Det kan være fristende… Kviklån, forbrugslån og hvad de nu ellers kaldes fylder reklamelandskabet både online og i tv. Denne type af hurtige lån er typisk langt dyrere end klassiske lånetyper og af den årsag, bør du overveje ekstra meget, hvorvidt det er det rigtige valg for netop dig. I denne artikel giver Moneytalk.dk sit bud på, hvilke ting du bør overveje, før du låner penge til din gamer-udstyr.

Hvor lang tid skal du bruge på at spare pengene sammen?

Når man får et brændende ønske om at købe nyt gamer-udstyr, et nyt spil eller andet, er det utrolig svært at skulle overskue, at man ikke har råd lige nu, men i værste fald skal bruge flere måneder eller år på at spare penge sammen. Det er i netop dette scenarie, at kviklån kan være farlige, da de lokker dig til at optage lån, så du finansiere dit forbrug netop nu. Først og fremmest bør du overveje to faktorer; hvor lang tid det tager dig at spare de nødvendige penge sammen og hvor meget dit nye gamer-udstyr betyder for dig. Hvis det kun tager dig et par måneder at spare pengene sammen og du med lidt god vilje godt kan leve uden dit nye gamer-udstyr i denne periode, bør du afstå fra fristelsen og holde dig fra kviklånet.

Hvis du i stedet kan mærke, at det i høj grad går ud over din livskvalitet, hvis du ikke får købt netop det som du går og drømmer eller hvis det betyder, at du ikke er i stand til at game med dine bedste venner, kan det i nogle tilfælde godt være en god idé at optage et forbrugslån. På trods af, at det bliver dyrere ud fra en økonomisk betragtning, giver det dig tilsvarende langt mere værdi ud fra en betragtning af livskvalitet.

Er det et godt tilbud?

I nogle tilfælde kan et forbrugslån også give mening ud fra en økonomisk betragtning. Dette indebærer eksempelvis, hvis en bestemt forhandler har et urimelig godt tilbud. Hvis en ny computer er på tilbud til 5.000 kr. mod tidligere 10.000 kr., kan det faktisk godt betale sig at tænke ”lån 5000 – det er da en god idé”. Det skyldes, at besparelsen i tilbuddet rent faktisk godt kan overgå de høje renteudgifter, hvis man betaler lånet tilbage hurtigt nok.

Sammenlign dine lån

Lånetilbud kan godt blive meget uoverskuelige fra de forskellige udbydere. Hvis du har besluttet dig for at tage et lån, er det af den grund en særdeles god idé at benytte en online sammenligningsside for at finde frem til det billigste lån, der matcher netop dine behov. Hvis dette ikke gøres, kan du risikere, at du tager et lån til overpris.


317
Nordic
1599 kr.
269
Nordic
699 kr.
197
Nordic
1099 kr.
260
Nordic
1449 kr.
482
Nordic
1489 kr.