Fremover vil e-sport være på dagsordenen, når Dansk Boldspil-Union (DBU) planlægger aktiviteter for dens 325.000 medlemmer. "Interessen for e-sport er ikke til at tage fejl af", siger Kenneth Reeh, konstitueret administrerende direktør i DBU:

"Derfor lancerer vi nu Danmarks første e-landshold, som skal forsvare Danmarks ære internationalt. Samtidig har vores lokalunioner planer om en masse aktiviteter, hvor e-sport kan bidrage til nye medlemmer og udvikling af vores fodboldklubber."

Og når han siger e-landshold, mener han det bogstavelig talt. Danmarks e-landshold skal nemlig allerede den 2. februar, ud og konkurrere i en international FIFA-turnering. Turneringen er arrangeret af det finske fodboldforbund, og vil samtidig besøges af Norge og Sverige - lande, der har sat gang i en lignende integration af e-sport. 
Norge må nok siges at være forløberen på dette initiativ. De spillede, allerede i december, deres første e-landskamp mod Frankrig, og i månederne op til kampen havde mere end 350 nordmænd deltaget i det såkaldte eFA Cup, hvor man kæmpede om en plads på landsholdet.

Hos DBU kommer integrationen af e-sport, og FIFA, både til at foregå på national og lokal plan, med turneringer og e-sport relaterede aktiviteter i landets klubhuse, hvor børn og unge kan samles om spillet. Der er også nye "e-fodboldskoler" på vej, hvor man vil få undervisning og konkret vejledning i forhold til teknisk og taktisk træning, kostvejledning og fysisk træning.
Det er ikke kun sammenhold og internationale forhold dette initiativ kan styrke - der er også økonomiske faktorer at overveje. E-sport er blevet en sværvægter inden for nutidens medier. Det kommer som underholdning og konkurrencer/turneringer, samtidig med at det producerer en ny type af berømtheder og rollemodeller. Derfor tager Dansk Erhverv, og direktør Brian Mikkelsen, også imod e-sport med åbne arme:

“Der er rigtig store penge at hente i e-sport. Ikke kun for elitegamerne og deres hold, men også for en lang følgerække af erhverv indenfor eksempelvis turisme og detailhandlen.

Danmark er, i skrivende stund, allerede i besiddelse af en eSuperliga, hvor de danske fodboldhold repræsenteres af de bedste danske FIFA-spillere. I sæsonen 2018 var det f.eks. spillerne fra Brøndby IF, som vandt den virtuelle liga. Ligaen er også hjemsted for et af de største navne inden for FIFA - på verdensplan. Der er tale om ingen ringere end August "Agge" Rosenmeier, en spiller der tidligere har vundet VM-guld. Og når han sætter sig ned for at spille FIFA, gør han det nu iført en FCK trøje. 

Der er altså ingen tvivl om, at e-sport er på vej op på niveau med traditionel sport og, med tiden, bliver det måske endnu større end dem. 


566
Ny
449 kr.
1183
Nordic
699 kr.
1493
Nordic
1599 kr.
430
Paracon
1099 kr.
333
Paracon
589 kr.