Fremover vil e-sport være på dagsordenen, når Dansk Boldspil-Union (DBU) planlægger aktiviteter for dens 325.000 medlemmer. "Interessen for e-sport er ikke til at tage fejl af", siger Kenneth Reeh, konstitueret administrerende direktør i DBU:

"Derfor lancerer vi nu Danmarks første e-landshold, som skal forsvare Danmarks ære internationalt. Samtidig har vores lokalunioner planer om en masse aktiviteter, hvor e-sport kan bidrage til nye medlemmer og udvikling af vores fodboldklubber."

Og når han siger e-landshold, mener han det bogstavelig talt. Danmarks e-landshold skal nemlig allerede den 2. februar, ud og konkurrere i en international FIFA-turnering. Turneringen er arrangeret af det finske fodboldforbund, og vil samtidig besøges af Norge og Sverige - lande, der har sat gang i en lignende integration af e-sport. 
Norge må nok siges at være forløberen på dette initiativ. De spillede, allerede i december, deres første e-landskamp mod Frankrig, og i månederne op til kampen havde mere end 350 nordmænd deltaget i det såkaldte eFA Cup, hvor man kæmpede om en plads på landsholdet.

Hos DBU kommer integrationen af e-sport, og FIFA, både til at foregå på national og lokal plan, med turneringer og e-sport relaterede aktiviteter i landets klubhuse, hvor børn og unge kan samles om spillet. Der er også nye "e-fodboldskoler" på vej, hvor man vil få undervisning og konkret vejledning i forhold til teknisk og taktisk træning, kostvejledning og fysisk træning.
Det er ikke kun sammenhold og internationale forhold dette initiativ kan styrke - der er også økonomiske faktorer at overveje. E-sport er blevet en sværvægter inden for nutidens medier. Det kommer som underholdning og konkurrencer/turneringer, samtidig med at det producerer en ny type af berømtheder og rollemodeller. Derfor tager Dansk Erhverv, og direktør Brian Mikkelsen, også imod e-sport med åbne arme:

“Der er rigtig store penge at hente i e-sport. Ikke kun for elitegamerne og deres hold, men også for en lang følgerække af erhverv indenfor eksempelvis turisme og detailhandlen.

Danmark er, i skrivende stund, allerede i besiddelse af en eSuperliga, hvor de danske fodboldhold repræsenteres af de bedste danske FIFA-spillere. I sæsonen 2018 var det f.eks. spillerne fra Brøndby IF, som vandt den virtuelle liga. Ligaen er også hjemsted for et af de største navne inden for FIFA - på verdensplan. Der er tale om ingen ringere end August "Agge" Rosenmeier, en spiller der tidligere har vundet VM-guld. Og når han sætter sig ned for at spille FIFA, gør han det nu iført en FCK trøje. 

Der er altså ingen tvivl om, at e-sport er på vej op på niveau med traditionel sport og, med tiden, bliver det måske endnu større end dem.